Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Cirkuske zračne akrobacije u Ekonomskoj školi

  Udruženje za razvoj kulture „URK“ i Klub Močvara iz Zagreba provode program Močvarni laboratorij koji mladima pruža aktivnosti neformalnog obrazovanja, a podržan je i od strane Ministarstva kulture, Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike i Grada Zagreba.

  Projektu se, kako nas je izvijestila profesorica Brankica Radonić, na inicijativu ravnateljice Snježane Marić pridružila i Ekonomska škola kao partnerska odgojno-obrazovna ustanova kako bi potakla mlade na samoaktualizaciju i aktivizam, ali i holistički i visokokvalitetni razvoj socio-kulturne svijesti kao osnovni preduvjet budućeg uspješnog i savjesnog građanskog djelovanja.

  Dramska radionica, tonska radionica, radionica cirkuskih zračnih akrobacija, radionica scenske rasvjete, sito tisak – samo su neke od aktivnosti koje se planiraju do kraja školske godine.

  Danas će se u sportskoj dvorani škole od 11.30 do 14.00h održati radionica cirkuske zračne akrobacije. Riječ je o cjelovitom treningu koji započinje zagrijavanjem tijela specifičnim vježbama koje će polaznice i polaznike pripremiti za rad u zraku. Potencijalni akrobati će se moći okušati na akrobatskoj tkanini- svili.

  Mogućnosti je bezbroj kao i nuspojava kao što su oslobađanje svih nakupina dnevnih briga, opuštenost nakon fizičke aktivnosti, jačanje samopouzdanja stjecanjem novih vještina i dobro raspoloženje nakon dobro odrađenog treninga i uzajamnog pomaganja. I naravno, sve to uz dobru glazbu.

  Radionicu realizira Izvedbeni kolektiv Tricycle Trauma. Čine ga dvije magistre sociologije i filozofije Lidija Šola i Ivana Pedljo te inženjer zvuka Jasmin Dasović. Organizatori su večeri performansa “Noć mračnog cirkusa” koji, osim u Zagrebu, gostuje i u drugim hrvatskim gradovima, predstavljaju Hrvatsku na najvećem afričkom karnevalu u Nigeriji već par godina.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog