Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sat za planet Zemlju

  Svake godine milijuni ljudi širom svijeta priključuju se pokretu Sat za planet Zemlju i isključuju svjetla na jedan sat kako bi pokazali podršku za zaštitu našeg planeta i zaustavljanje klimatskih promjena.

  Večeras, u vremenu od 20:30 do 21:30 u cijelom svijetu obilježit će se Sat za planet Zemlju, najveća globalna inicijativa usmjerena na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti. Svjetski fond za prirodu, Hrvatski astronomski savez i Astronomsko društvo „Orion“ iz Đakova poziva sve pojedince, okolne općine i susjedne gradove te poduzeća da se uključe u akciju gašenjem svih vanjskih svjetala, kako bi u ovogodišnjoj kampanji potaknuli sve na, ne samo razmišljanje o zagađenju prirode plastikom, već i konkretne postupke zaštite prirode, jer ona kreće od svih nas, od svakog pojedinca, ističe se priopćenju Danka Kočiša, predsjednika Astronomskog društva Orion.

  Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sydneyu 2007. godine, Sat za planet Zemlju danas se obilježava u više od 180 zemalja i teritorija. Najpoznatije svjetske znamenitosti poput Eiffelovog tornja, rimskog Coloseuma ili londonskog Big Bena gašenjem javne i dekorativne rasvjete ponovno će utonuti u mrak.

   Hrvatska je dio ove akcije od 2009. godine, ističe predsjednik đakovačkog Astronomskog društva Orion.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog