Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Predstava “Kod kuće je najgore” u Đakovu

    U organizaciji đakovačkog PPN-a u Hrvatskom domu u utorak 9. travnja u 20 sati gostovat će zagrebačko Kazalište na Peščenici – KNAP s predstavom „Kod kuće je najgore”.
    Tekst slavnog izraelskog pisca humoreski Ephraima Kishona „Kod kuće je najgore” s glumcima Dunjom Fajdić i Markom Hergešićem prošle je jeseni na scenu Kazališta KNAP postavio redatelj Boris Kovačević.
    „Avanture Indiane Jonesa, Supermena ili Robina Hooda blijede pred avanturama iz svakodnevnog života „malog” čovjeka kakve nam prikazuje Kishon. Potraga za izgubljenom dudom, kupnja stroja za pranje rublja ili odlazak na godišnji odmor u Kishonovoj interpretaciji predstavljaju prvorazredan avanturistički čin nas običnih smrtnika. Te humoreske o našim „svakodnevnim pustolovinama” savršeno precizno dijagnosticiraju naše mane i slabosti i, naravno, pršte od vedrog, samoiscjeljujućeg Kishonovog smijeha”.
    Kishonov pronicljiv, samoironičan pogled na svijet i na naše skrivene i javne navike toliko se stopio s hrvatskim mentalitetom da ga s pravom možemo smatrati i domaćim piscem.
    „Predstava na duhovit način slijedeći poznati tekst humorističnim kazališnim rezovima secira društvo i svakodnevnicu. U tim se kazališnim igrama fiktivnoga, a svima prepoznatljivoga bračna para svaki gledatelj može naći. Predstava prikazuje cijelu lepezu glumačkih mogućnosti i sposobnosti. Rezultat je osmijeh na licu gledatelja koji uživa u ludičnosti i ljepoti, zaigranosti i posebnosti glumačke igre, sinergiji izvrsnog teksta, maštovitoga redatelja i za igru spremnih glumaca Dunje Fajdić i Marka Hergešića”. ( Mira Muhoberac)

    Foto: Kazalište KNAP

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog