Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinje energetska obnova Goranove, Ćolnićeve i škole u Piškorevcima i Gorjanima

  Održavanjem završne konferencije za 19 projekata koje Osječko-baranjska županija provodi u sklopu Poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ danas je označen završetak energetske obnove zgrada 19 osnovnih i srednjih škola. Ujedno je održana početna konferencija za novih 23 projekta u sklopu Poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Ukupna vrijednost ulaganja u oba projekta iznosi 144 milijuna kuna od čega su 60 posto bespovratna sredstva Europske unije, a ostatak osiguravaju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i Osječko-baranjska županija.
  „Uz sustavni pristup i angažiranje sudionika ovih projekata očekujemo da do kraja 2021. godine završimo energetsku obnovu svih zgrada škola, domova zdravlja i drugih ustanova kojima je Osječko-baranjska županija vlasnik ili osnivač. O uspješnosti našeg rada svjedoči i nagrada „Zelena povelja“ koju je Osječko-baranjska županija primila prošle godine kao najuspješnija regionalna samouprava u Hrvatskoj po realizaciji projekata energetske obnove i učinkovitosti,” – rekao je župan Ivan Anušić.
  Projekti energetske obnove zgrada 19 škola započeli su 22. studenoga 2016. godine, a predviđeno trajanje projekata je do 1. lipnja 2019. godine. Ukupna vrijednost 19 projekata iznosi 62,1 milijun kuna, od toga 34,7, milijuna sufinancira EU, 17,9 milijuna Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a 9,4 milijuna kuna Osječko-baranjska županija. Energetska obnova tih objekata rezultirat će, između ostalih ušteda i pogodnosti, smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje od najmanje 50 % u odnosu na potrošnju prije provedbe obnove.
  Među tim projektima je i Osnovna škola Josipa Kozarca Semeljci i Gimnazija Antuna Gustava Matoša Đakovo.
  Na konferenciji su ujedno objavljeni podaci o projektima energetske obnove još 23 zgrade javnih ustanova na području Osječko-baranjske županije. Projekti su započeli u srpnju 2018. godine, a upravo su raspisani postupci javne nabave za izvođače radova. Rok za završetak radova je početak 2021. godine, no očekuje se završetak svih radova već za 8-10 mjeseci. Ukupna vrijednost tih ulaganja je 82,5 milijuna kuna, od toga 48,1 milijun sufinancira EU (60 %), 13,3 milijuna Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a 20,5 milijuna Osječko-baranjska županija.
  Novi projekti provode se u osnovnim i srednjim školama, domovima za starije i nemoćne osobe i domu zdravlja, a među tim objektima su i zgrade razredne i predmetne nastave Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, Osnovna škola Josipa Antuna Ćolnića te škole Piškorevci i Gorjani.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog