Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Krndijaši više nisu ni na nebu ni na zemlji”

  Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Đakovštini.

  U Krndiji je, nakon susreta s načelnicom općine Jasnom Matković u Punitovcima, potpisao Ugovor o darovanju 25 čestica na kojima su kuće i okućnice sadašnjih mještana tog sela.

  Svoje zadovoljstvo nije krila načelnica koja se zahvalila ministru na njegovu angažmana u rješavanju ovog dugogodišnjeg problema.

  “Od danas mještani Krndije nisu više ni na nebu ni na zemlji, danas su svoj na svome. Mi još toga imamo, ovo je prvi dio i to nam je bilo najbitnije, a sve ostalo, od stambenog zbrinjavanja do demografske obnove ići će u drugom dijelu”, izjavila je nakon potspisivanja ugovora načelnica Jasna Matković naglasivši da je vrijednost ugovora 3,2 milijuna kuna.

  Ministar Marić izrazio je zadovolsjtvo što je nakon trideset godina konačno riješen problem sa zemljištem i kućama u Krndiji podsjetivši da je ta imovina institucionalno oteta. Naglasio je takđer da mu je to jedan od najdražih dokumenata koji potpisao dosad. 

  “Presretan sam što smo riješili ono što se trideset godina nije riješilo, što su stvorene pretpostavke da ti ljudi imaju svoj dom na svojoj zemlji. Ministarstvo državne imovine ovim činom vrši samo svoju misiju, a to je da imovina služi životu i ovdje se to potvrđuje u najboljem smislu”, istaknuo je ministar Marić.

  I župan Ivan Anušić naglasio je da se rješavanjem ovih imovinsko-pravnih odnosa stvaraju uvjeti da stanovnici Krndije konačno mogu dugoročno rješavati svoja egzistencijalna pitanja, a to je naglasio i Ilija Bošković, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora.

  Nakon Punitovaca, ministar je u sjedištu Đakovačko-osječke nadbiskupije s nadbiskupom Đurom Hranićem potpisao Ugovor o darovanju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

  “Riječ je o nekretnini koja se nalazi u Zagrebu, a kojoj još nismo odredili namjenu , ali se razmišlja da će biti u dobrotvorne svrhe ili odgojne svrhe”, naglasio je nadbiskup Hranić istaknuvši dobru suradnju s ministarstvima i Vladom.

  “Mi cijenimo i vrednujemo političku zauzetost i djelovanje za opće dobro”, zaključio je nadbiskup Hranić, a ministar Marić je najavio je da će njegovo ministarstvo kroz suradnju s jedinicama lokalne samouprave nastaviti neiskorištenu imovinu staviti u funkciju. U tom kontekstu podsjetio je i na druge mjere i projekte kojima se nastoji ulagati u Slavoniju i na taj način stvoriti uvjete za ostanak i dolazak u Slavoniju.

  bty

  bty

  bty

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog