Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • “Korizma je vrijeme posta, molitve i djela ljubavi”

    Danas je Čista srijeda – Pepelnica – kojom počinje korizmeno vrijeme – vrijeme priprave za Uskrs.

    Danas počinje korizma, a uvijek je korizma milosno vrijeme za vjernike zato što nas pripravlja za najveći blagdan Uskrsa, traje 40 dana, pa ako se kroz ove radne dane nekako malo i trapimo, nedjeljom si onda možemo dati malo oduška, a danas se i posti, ali ne da se zamijeni nekim specijalitetima nego da si zaista uskratimo hranu… Osim posta, odnosno odricanja od jela, pića ili nekih poroka i navika, korizma poziva i na vršenje dobrih djela, upozorava velečasni Tomislav Ćorluka, župnik Župe Svih svetih

    “Osim na post, korizma nas još više poziva na dobra djela, na davanje potrebitima, siromasima, milostinjom pomoći one koji nemaju, poziva nas da radimo na sebi, na izmirenje s drugima, na odvajanje vremena za najbliže, za djecu, obitelj, za bračnoga druga, za susjede, stare i bolesne. Korizma nas poziva da otkinemo nešto od sebe, ne samo dati od suviška, nego nešto od sebe otkinuti da bi dali onima koji su u potrebi. Dakle, molitva, post i djela ljubavi obilježje su korizme”, pojašnjava župnik Ćorluka.

    Molitva i Božja riječ nas potiče na razmišljanje o muci, trpljenju i križu, a onda nam to pomaže da mi prihvatimo naše križeve, našu možda bolest, neke stvari koje ne možemo promijeniti. Dakle, korizma je jedno milosno razdoblje, bogato, slojevito…, želi da poradimo na sebi, da zasučemo rukave, da ispravimo neke mane koje smetaju bližnjima, neke naše grube stvari na kojima baš nismo poradili .. i evo, to će biti onda najbolja priprava za naš najveći blagdan Uskrsa”, zaključuje župnik Ćorluka.

    Misno slavlje u katedrali u 18 sati s obredom pepeljenja predvodit će nadbiskup Đuro Hranić.

    Foto: Arhiva RĐ

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog