Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kočiš: “Sačuvati što višu razinu samostalnosti Đakovačkog vodovoda”

  Danas se obilježava Svjetski dan voda, a tim povodom direktora Đakovačkog vodovoda Ivana Kočiša zamolili smo za komentar najavljenih izmjena u vodoopskrbi kojima je cilj okrupnjavanje vodovoda.
  „Prije svega, svim Đakovčankama i Đakovčanima želim čestitati Svjetski dan voda uz napomenu da je zdravstvena ispravnost đakovačke vode na vrlo visokom nivou, rekao bih jedna od boljih u Hrvatskoj. Što se tiče najavljenih izmjena u vodoopskrbi u odnosu na samostalnost koju imamo, najvjerojatnije nećemo moći zadržati, ali ne bi išli u onome smjeru recimo da se spajanja dva najveća vodovoda u županiji nego tražimo rješenje gdje će Đakovački vodovod biti nositelj jednog uslužnog područja tako da ćemo praktički imati puno veće pravo glasa, odnosno bit ćemo nositelj pa onda samim tim možemo odlučivati neke stvari”, kaže direktor Kočiš najavljujući da je cilj osigurati što veću samostalnost Đakovačkog vodovoda.
  Komentirajući vladinu namjeru da se umjesto usitnjenog sustava s velikim brojem distributere vode oformi jedinstveni i javni isporučitelj vodnih usluga na određenom području s ujednačenom cijenom, što podrazumijeva obavezu integracije postojećih vodovoda, Kočiš kaže:
  „Zakon je bio na e-savjetovanju, ne znamo kada će u saborsku proceduru, a nakon toga će se odlučiti jer tek nakon izglasavanja ide uredba o uslužnim područjima, a onda ćemo službeno reći neke stvari i imati konkretne mogućnosti. Cilj nam je sačuvati autonomnost i samostalnost što je moguće više. Zbog pokazatelja, odnosno onoga što je po zakonu definirano – dva milijuna kubika potrošnje vode, što Đakovački vodovod nažalost nema, bitno nam je svakako ostati autonoman, odnosno da imamo pravo odlučivanja najveće moguće, a to je u smislu da se spojimo s manjim vodovodima od nas, a ne s većima i to je cilj.”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog