Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Istra i Slavonija ispreplele svoju gastro i eno ponudu

  Istra i Slavonija ispreplele su svoju gastro i eno ponudu, ali i znanja i iskustva o hrani, vinu i turizmu na panelu pod nazivom „Turizam i lokalni proizvodi“ održanom sinoć (28. veljače 2019.) u Muzeju okusa u Osijeku. Načelnik male istarske općine Sv. Petar u Šumi Mario Bratulić već sedam godina organizira Međunarodni sajam kobasica „S klobasicom u EU“ čiji je program, zajedno sa sudionicima sajma i suradnicima, nakon Zagreba, prezentirao u Slavoniji i Baranji.

  Sudionici panela iz Istre i Slavonije razgovarali su o značaju i ulozi enogastronomske tradicijske baštine u suvremenoj turističkoj ponudi kao i o ulozi autohtonih, lokalnih proizvoda u formiranju kvalitetne i jedinstvene turističke ponude.

  Prednost Slavonije leži u autohtonim, starim jelima koja su se nekada davno pripremala isključivo od namirnica sa slavonskih i baranjskih polja. Dio tradicijskih i gotovo zaboravljenih recepata naših baka, kaže Tomica Đukić, glavni kuhar Hotela Osijek i kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije, zapisao je dok je obilazio brojna seoska domaćinstva Osječko-baranjske županije.

  Povezivanje Istre i Slavonije, kažu gosti iz Istre, ostvarivo je na više načina. Slavonci su i dobri radnici i gosti, a ljeti im je upravo Istra jedna od zanimljivijih turističkih destinacije. Osnaživanjem turističkih kapaciteta Slavonije i Baranje te organizacijom upravo ovakvih panel rasprava i prezentacija cilj nam je učiniti Slavoniju vidljivijom i što poželjnijom kontinentalnom destinacijom za goste iz Istre – zaključuju Istrani.

  • Nema pršutara u Istri koji ne koristi sirovinu iz Slavonije, a najviše iz Osječko-baranjske županije, čulo se na sinoćnjem panelu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog