Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županijski vijećnici o subvencijama za stambene kredite

  Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije nalaze se 23 točke, no posebnu pozornost provlači točka br. 5. Prijedlog Zaključka o pokretanju projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“, najavljuju iz OBŽ. Riječ je o novoj županijskoj aktivnosti od koje se očekuju učinci i na demografskom području. Naime, u cilju smanjenja negativnih demografskih trendova, poticanja i jačanja gospodarstva, a nadasve poboljšanja životnih uvjeta građana, aktualna županijska uprava pokrenula je za samo godinu i pol dana mandata niz novih aktivnosti i mjera. Među njima izdvajaju se beskamatni krediti za žene, mlade, srednje i male poduzetnike, pa i poduzetnike početnike. Jedina u Hrvatskoj ova Županija je osigurala besplatnu prehranu svih učenika, subvencionira prijevoz učenika i studenata, uvedeno je niz potpora u poljoprivredi, turizmu…

  Sada je pred vijećnicima projekt kojim Županija pomaže rješavanje stambene problematike obitelji, točnije projekt je namijenjen hrvatskim državljanima s prebivalištem i radnim odnosom na području Osječko-baranjske županije bez obzira na životnu dob, za kupnju stana ili kuće na području županije, a provodi se subvencioniranjem kamatne stope od jednog postotnog poena na odobreni kredit poslovnih banaka.

  Uoči sjednice Županijske skupštine, danas je održan je Kolegij župana – redovit tjedni sastanak župana i njegovih zamjenika s pročelnicima i čelnicima ostalih stručnih službi Osječko-baranjske županije. Između ostalog, prihvaćeno je Izvješće o nezaposlenosti i zapošljavanju u 2018. godini u Osječko-baranjskoj županiji te Nacrt Programa provedbe Nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama na području Osječko-baranjske županije.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog