Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Ugovor o darovanju Mimoze omča oko vrata građanima Đakova i gradskom proračunu”

  Predsjednika Kluba vijećnika liste Srcem za Đakovo Zoran Vinković održao je ispred Mimoze konferenciju za novinare na kojoj je konstatirao da je “grad Đakovo trajno oštećen darovnim ugovorom kojim je taj zapušteni i devastirani objekt država darovala gradu”.

  Podsjećajući na aferu “John Smith” kojom je grad nepovratno ostao bez 50.000 eura, Vinković je naglasio da je Grad oprostio drug državi u iznosu od 5 milijuna kuna na osnovu komunalne naknade i drugih potraživanja koja su opterećivali zgradu Mimoze i Ministarstva obrane. Podsjetio je također da je on jedan takav ugovor 2011. godine odbio za vrijeme premijerke Jadranke Kosor jer to, kako je rekao, “nije bio ugovor o darovanju nego kupoprodajni ugovor”. Smatra da će u tu zgradu trebati uložiti između 30 i 40 milijuna kuna.

  Uz konstataciju da aktualna gradska vlast još ne zna što će s Mimozom, Vinković podsjeća na sporne odredbe iz ugovora kojim se Grad, između ostalog, odriče svih potraživanja prema Republici Hrvatskoj u iznosu od 24,3 milijuna kuna što, kako tvrdi, nije stvarna vrijednost tog uništenog objekta. Upozorava i na odredbu po kojoj država nema ništa s eventualnim potraživanjem trećih osoba o čemu, kako kaže, još može biti nepoznanica.

  “Potpisivanjem ovog ugovora gradonačelnik Mandarić stavio je omču oko vrata svim građanima grada Đakova i cjelokupnom gradskom proračunu”, izjavio je Vinković podržavajući namjeru da se zgrada privede namjeni, ali tek kada je država osposobi za to svojim novcima, a ne novcima građana grada Đakova.

  “Država, kada je već poklanjala nešto, onda je trebala tu zgradu urediti, trebala je preseliti po onom modelu iz 2002. godine svu državnu i županijsku administraciju, urediti zgradu, riješiti zgradu i tek ju onda darovati gradu, ali bez uvjeta koji predstavlja jednu veliku opasnost u budućnsot za gradki proračun”, zaključio je Vinković.

  Vinković upozorava i na činjenicu da Mimoza nije legalizirana pa i to predstavlja dodatni trošak gradu, a, kako tvrdi, istodobno, “ispod žita se neupitno događa gašenje Đakovačkog vodovoda kao većinski gradske tvrtke”

  “U ovome trenutku cilj gradske vlasti je ugasiti Đakovački vodovod i pripojiti ga Osječkom vodovodu, sve radnike staviti dvije godine u neizvjesnost jer je to nalog koji ide iz Hrvatskih voda.”, dodao je također Vinković podsjetivši da se on i ranije opirao stvaranju tzv. Regionalnog vodovoda jer to “ništa dobra ne može donijeti građanima Đakova i korisnicima usluga Đakovačkog vodovoda jer to spajanje neupitno vodi u povećanje cijene usluga Đakovačkog vodovoda”.

   

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog