Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • UHD: “Ukidanjem pomoći Grad Đakovo okrenuo leđa braniteljima”

  Nezadovoljni ukidanjem subvencije za plaćanje režija braniteljima na braniteljskoj skrbi priopćenjem su se oglasili Ujedinjeni hrvatski branitelji ističući da je “Grad Đakovo, odnosno čelništvo grada Đakova još jednom okrenulo leđa braniteljima i još jednom ih ponizilo, pokazalo koliko im je stalo do branitelja i istinskog domoljublja.”

  “Sve ove godine grad Đakovo je pomagao, subvencijom, u plaćanju režija (struja,voda,komunalije..) onim najugroženijim. Isto tako je to počelo i sa preuzimanjem vlasti u gradu Đakovu. Subvencija se odnosila na one koji su na socijalnoj pomoći kao i na branitelje koji su na “braniteljskoj skrbi”. ”Braniteljska skrb” se isplaćuje svaki mjesec i njen iznos se uglavnom kreće oko 1.000 kuna”, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik UHD Dražen Bogdan navodeći da je od “ovog mjeseca, čelništvo grada Đakova ukinulo subvenciju, odnosno pomoć pri plaćanju osnovnih režija braniteljima, te da se pomoć isplaćuje samo onima koji su na “socijalnoj skrbi”.
  “Uzimajući u obzir da je i “Braniteljska skrb” u biti socijalno davanje braniteljima koji su u godinama, načeti bolestima i godinama, sramotno je da grad Đakovo, na čelu s gradonačelnikom Mandarićem i njegova dva profesionalca, ukida pomoć upravo tim časnim ljudima”, ističe se u priopćenju u kojem se navodi da to “nije prvi put da se to čini braniteljima grada Đakova. Te iste branitelje je gradska vlast, kako se tvrdi u priopćenju, izostavila i pri podjeli božićnica u iznosu od 200 kuna, vjerojatno će ih izostaviti i pri isplati ,Uskrsnica.

  “Iako su UJEDINJENI HRVATSKI BRANITELJI oštro reagirali te stupili u kontakt s članovima Braniteljskog odbora, koji djeluje pri Uredu gradonačelnika Mandarića, rezultata nije bilo”, navodi se u priopćenju u kojem se ističe da “gradska vlast okreće leđa braniteljima, najugroženijima i onima koji jedva preživljavaju dok se istodobno šutke prelazi preko afere o 50 000 eura koji su isplaćeni Johnu Smithu, dok se oprašta dug državi za darivanje Mimoze i dok se na plaće gradskih čelnika u četiri godine mandata troši 4 milijuna kuna”.

  omentara

  1. Pingback: UHD: “Ukidanjem pomoći najugroženijim braniteljima- Grad Đakovo okrenuo leđa hrvatskim braniteljima”… – PORTAL DNEVNIH NOVOSTI | Glasilo hrvatskih branitelja

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog