Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Potrebno je promijeniti svijest o važnosti majstorskih zvanja

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata danas obilježava 132. godišnjicu rada. Program je počeo izložbom učeničkih radova i predstavljanjem školskih proizvoda, projekata i opreme.

  “Ono što je bilo pozitivno u prošloj godini to je da smo, unatoč velikim strahovima, imali jako dobar upis što je, zapravo, presudna stvar za svaku školu jer je upis svojevrsni lakmus papir djelovanja jer, ako nemate djecu koju ćete upisati u školu, onda škola gubi smisao svoga postojanja”, izjavio je Ćurić naglasivši da školu pohađa 600 učenika u 24 zanimanja u šest sektora.

  “Dan škole prigoda je približiti djeci i roditeljima što im pruža Srednja strukovna škola, a to je osigurano radno mjesto jer je većina naših zanimanja na listi deficitarnih”, kazao je Ćurić.

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata jedna je od rijetkih s neprekinutom tradicijom od 1887. godine, naglasio je ravnatelj Ćurić izdvojivši iz prošle godine ulaganja u opremu za poljoprivredu u vrijednosti pola milijuna kuna, donaciju opreme tenisača Marina Ćilića u vrijednosti 50 tisuća kuna za kabinet fizike, 70 tisuća kuna donacije Ministarstva obrazovanja za kabinete biologije, kemije, fizike, donaciju jednog đakovačakog poduzetnika sa zagrebačkom adresom, a koji je želio ostati anoniman, za CNC stroj te sredstva OBŽ koja redovito prati aktivnosti škole.

  Ravnatelj Ćurić ponovo ukazuje na nedostatak prostora s kojim se susreće Srednja strukovna škola.

  Obiježavanju Dana Srednje strukovne škole, uz brojne goste, predstavnike škola partnera iz Mađarske, BiH i Srbije, bila je nazočna i Mirela Lekić, voditeljica Odjela za obrazovanje Hrvatske obrtničke komore, koja je istaknula da đakovačka Strukovna škola od uvođenja dualnog obrazovanja 1995. godine prati suvremene trendove razvoja strukovnog obrazovanja.

  Nužno je promijeniti svijest u društvu kada je riječ o obrazovanju, a posebno svijest učenika i roditelja o važnosti strukovnog obrazovanja i vrijednosti majstorskih zvanja.

  Uz brošuru Srendjovjekovni stol Đakova i Đakovštine, te nove međunarodne projekte i međuškolske suradnje, u sklopu programa obilježavanja Dana škole predstavljen je i 21. broj školskog lista Zlatovez

  Obilježavanje 132. godišnjice Srednje strukovne škole završeno je svečanom akademijom u dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog