Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nepristupačnost uslugama najveći problem za osobe s invaliditetom

  Kako bi raspravili o mjerama i aktivnostima kojima treba poboljšati život osoba s invaliditetom, u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku danas je u Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije u Osijeku održana Savjetodavna regionalna radionica o provedbi i praćenju provedbe Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine i Konvencije o pravima osoba s invaliditetom UN-a.

  Kako je uvodno istaknula Zvjezdana Bogdanović, savjetnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nacionalna strategija donosi 76 mjera u 16 područja te više od 200 provedbenih aktivnosti. Za mnoge mjere zadužene su jedinice lokalne samouprave, upravo gdje žive osobe s invaliditetom, a cilj Strategije je da ih što više i ostane živjeti u matičnim sredinama te da im se u tom cilju svugdje osigura pristupačnost uslugama, javnim objektima i sadržajima života. – Nepristupačnost uslugama je najveći problem za osobe s invaliditetom, što je posebice izraženo u manjim sredinama. Cilj je današnje radionice osvijestiti jedinice lokalne samouprave da su dužni brinuti o svojim građanima na jednak način kao što brinu i o onim građanima koji nemaju poteškoće. Pomaka neće biti bez planova, strategija i programa koji će osigurati i određena sredstva te jasno usmjeriti djelovanje na rješavanje problema, rekla je.

  Na radionici su sudjelovali koordinatori iz pet slavonskih županija, predstavnici organizacija civilnog društva i javnih ustanova s kojima surađuju predstavnici općina, gradova i županija u svrhu provedbe mjera, a pozdravio ih je zamjenik župana Goran Ivanović. Naglasio je da u Hrvatskoj živi 511.000 osoba s invaliditetom, što je 11,5 posto stanovništva te im je društvena zajednica dužna

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog