Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Na Baranya business forumu 120 gospodarstvenika

  U organizaciji Županije Baranya jučer je u Pečuhu održan gospodarski forum (“Baranya business forum“) na kojem su sudjelovali predstavnici političkog života Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske te više od 120 gospodarstvenika triju zemalja, objavila je Osječko-baranjska županija. Riječ je o drugom trilateralnom susretu, prvi je održan krajem prošle godine u Sarajevu, na kojem gospodarstvenici imaju priliku uspostaviti kontakte te ostvariti međusobnu suradnju.

  Na forumu je sudjelovao i osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je pohvalio inicijativu župana Zoltana Madarasa za uspostavljanjem prekogranične gospodarske suradnje ne samo među županijama kao nositeljima administrativnih ovlasti nego i gospodarstvenika.

  Suradnju Osječko-baranjske i Županije Baranya, osobito putem Ureda EGTC-a u Pečuhu i Osijeku, pohvalio je generalni konzul RH u Pečuhu Drago Horvat ističući kako je cilj ovakvih foruma ojačati gospodarsku suradnju pograničnih županija, što je ujedno i potpora kulturnom, sportskom i turističkom povezivanju Hrvatske i Mađarske.

  Uoči kreiranja nove financijske perspektive Europske unije, naglasio je veleposlanik RH u Mađarskoj Mladen Andrlić, prilika je da sve tri države zajednički nastupe oko kreiranja drugačije kohezijske politike i djelotvornije zajedničke poljoprivredne politike.

  Gospodarski forum poseban je susret interesa i mogućnosti cijele regije, a idući, treći po redu, okupit će gospodarstvenike u Osječko-baranjskoj županiji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog