Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Općina Satnica Đakovačka nositelj prekograničnog projekta vrijednog 1,3 mil. eura

  Općina Satnica Đakovačka nositelj je prekograničnog projekta Hrvatska – Srbija čija vrijednost je 1,2 milijuna eura, a partneri u projektu su Grad Subotica i Općina Drenje. Riječ je o projektu energetske obnove kroz korištenje obnovljivih izvora, odnosno  sunčeve energije, a 85 posto  su sredstva EU, pojašnjava načelnik Željko Šimić.

  “Vrijednost projekta koji će Općini Satnica Đakovačka omogućiti vlastitu energiju za javnu rasvjetu i za grijanje općinske zgrade i dječjeg vrtića je 442 tisuće eura, Općina Drenje će za 339 tisuća eura energetski obnoviti općinsku zgradu, a Grad Subotica će za 471 tisuću eura osigurati energiju za grijanje vode u bazenima”, pojašnjava načelnik Šimić.

  Projekt će, kako kaže načelnik Šimić, biti realiziran u roku od 20 mjeseci.

  Realizacijom projekta doći će do značajnih ušteda, tvrdi načelnik Općine Satnica Đakovačka ističući kako su u Satnici pri kraju i radovi na izgradnji dječjeg vrtića za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja kao koordinator osiguralo 2,8 milijuna kuna. Vrtić će biti u funkciji početkom sljedeće pedagoške godine, kapacitet je 30 polaznika, a objekt će se koristiti i za predškolu i za djecu vrtićke dobi. Površina objekta je 150 četvornih metara, a osim prostora za djecu, u sklopu je i garaža za vatrogasno vozilo.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog