Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 25. Đakovački bušari – raskoš i rapsodija maski i zabave

  Na jubilarnim, 25. Đakovačkim bušarima, najvećoj pokladnoj manifestaciji istočne Hrvatske, koja će se održati u subotu 16. i nedjelju 17. veljače, nastupit će 40-ak skupina s oko 2.000 sudionika iz Hrvatske te gosti iz Tomislavgrada i Mohača, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare Marija Burek, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada.

  “Naša društva i skupine iz Slavonije i Baranje oživljavaju zaboravljene običaje koji se više ne mogu vidjeti, skupine iz drugih dijelova Hrvatske donose svoje običaje pa ćemo tako vidjeti naše stalne goste iz Opatije, Primoštena, zvončare iz Kastavštine, sudionike iz Karlovca, Zagreba, Sinja, Solina….”, pojasnila je direktorica Turističke zajednice naglasivši da Đakovački bušari nisu samo zabavna nego i kulturna manifestacija.

  Ovogodišnji 25. Đakovački bušari, kako je rekao gradonačelnik Marin Mandarić, donosi “raskoš i rapsodiju maski i zabave”, a počinje subotnjim pokladnim gastro festom na korzu na kojem će mrsna i nemrsna jela predstaviti 50 izlagača, a središnji dio manifestacije je pokladna povorka ulicama grada od 15 sati s ceremonijom primopredaje ključeva ispred Gradske vijećnice.

  Nakon povorke, od 16 sati u prostorijama DVD-a je pokladna dječja zabava i dodjela priznanja nagrađenim dječjim skupinama, a glazbeni program za ostale sudionike održat će se od 17 sati u pokladnom šatoru uz nastup, kako je najavio zamjenik gradonačelnika Robert Francem, DJ-a, Slavonskih lola i Dino Dvornik Tribute Banda.

  Ovogodišnji Bušari završit će u nedjelju pokladnim jahanjem u Širokom Polju u 11 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog