Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sv. Vinko – Dan Općine Trnava i početak vinogradarske godine

  Općina Trnava danas na blagdan svetog Vinka obilježava svoj dan. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je načelnica Irena Mikić Bezina govorila o najznačajnijim aktivnostima tijekom prošle godine u kojoj je , kako je kazala, ostvarena većina zacrtanih planova, a posebno je istaknula tri projekta za koja su povučena europska sredstva.

  “Mjera 7.2. rekonstrukcija nerazvrstanih cesta, vrijednost 2,5 milijuna kuna, projekt “Zaželi” kroz koji je zaposleno 12 osoba, a tu je i projekt prekvalifikacije nezaposlenih osoba čija vrijednost je 1,4 milijuna kuna.

  Isto tako, kako je naglasila načelnica, čekaju se i odobrenja za neke nove projekte, a istaknula je i suradnju na dva projekta s Općinom Donji Andrijevci, a u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za sustav odvodnje što se financira sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja u vrijednsoti 500 tisuća kuna, a 200 tisuća je odobreno za izgradnju i obnovu nogostupa na području općine.

  Istom dinamikom nastavit će se i realizacija drugih projekata u ovoj godini, najavila je načelnica Irena Mikić Brezina izdvojivši projekt izgradnje vodovodne mreže preko Đakovačkog vodovoda u Hrkanovcima, izgradnja doma kulture u Dragotinu, energetska obnova zgrade predškole vrijednosti 425 tisuća kuna, prijavljen je i projekt energetske obnove Doma kulture u Hrkanovcima, a očekuje se i realizacija projekta izobrazno-informativnih aktivnosti oko gospodarenja otpadom

  Na sjednici su uručena priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama, a uz brojne goste svečanoj sjednici Općinskog vijeća bio je nazočan i dožupan Goran Ivanović koji je naglasio kako je zadaća županijske administracije i politike pomoći u razvoju i rubnih dijelova županije koji, poput Općine Trnava, imaju svoje prednosti posebno kada je riječ o razvoju turizma.

  Već tradicionalno na blagdan svetog Vinka blagoslovom vinograda i mladog vina u podrumima Đakovačko-osječke nadbiskupije označi se početak nove vinogradarske godine.

  Đakovačko-osječka nadbiskupija raspolaže sa 30 hektara vinograda, a svi napori usmjereni su na proizvodnju vrhunskih vina, izjavio enolog i menadžer Vlado Babić.

  “Dominantna sorta je traminac, chardonnay, graševina, cabernet sauvignon, a godišnje proizvodimo oko 150.000 litara, odnosno 9 do deset tona po hektaru”, naglasio je Babić.

  Vinograde i mlado vino blagoslovio je nadbiskup u miru Marin Srakić.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog