Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otvoreni 3. Dani poslova u turizmu

  U dvorani Gradski vrt u Osijeku danas su otvoreni 3. Dani poslova u turizmu, sajamska manifestacija koju organiziraju Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Ministarstvo turizma zajedno s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom turističkom zajednicom te Hrvatskom gospodarskom i Obrtničkom komorom.

  Sajam za poslove u turizmu otvorio je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić koji kazao da je cilj ovog događanja na jednom mjestu okupiti i povezati poslodavce u turizmu i osobe koji traže posao, a naglasio je i aktualne mjere Vlade RH na poboljšanju zapošljavanja, osobito nove mjere aktivnog zapošljavanja poput stalnih sezonaca. Rekao je kako se Vlada zalaže za osnaženje domaće radne snage.

  U Osijeku se predstavlja 78 najznačajnijih poslodavaca u turizmu u Hrvatskoj, a očekuje se dolazak više tisuća tražitelja posla. Naime, prema anketi Zavoda za zapošljavanje oko 20.000 nezaposlenih osoba u Hrvatskoj želi raditi u turizmu, a ovaj sajam prigoda je za takve kontakte i zapošljavanje. Nakon Osijek, Sajam se tijekom iduća dva tjedna održava u Zagrebu i Splitu, a očekuje ponuda oko 10.000 radnih mjesta u turističkim djelatnostima.

  Zamjenik župana Goran Ivanović istaknuo je važnost zapošljavanja za svakog čovjeka, a time i za Županiju i Hrvatsku. Na području Osječko-baranjske županije trenutno je 17.000 nezaposlenih osoba te smatra da je ova manifestacija dobra prigoda za zapošljavanje u turizmu.

  – Županija nastoji stvoriti što kvalitetnije okvire za zapošljavanje svih koji su ovdje, ali i za stvaranje uvjeta za povratak onih koji su otišli – rekao je Ivanović.

  Na 3. Danima poslova u turizmu zamijećeno je da su najtraženiji poslovi u turističkim djelatnostima poput konobara, kuhara, recepcionara ili pomoćnih poslova te da sve veća potražnja za kvalitetnim radnicima rezultira odlukama sve više poslodavaca da svojim dugogodišnjim sezoncima ponude stalno zaposlenje.

  Foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog