Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Inspektorat rada i Carina zatvorili braniteljski klub

  Krajem listopada prošle godine Inspektorat rada i Carina zatvorili su okupljalište branitelja, odnosno njihov ugostiteljski objekt u Domu Hrvatske vojske. Kao razlog zatvaranja na mjesec dana, kako pojašnjava Igor Švraka, koordinator Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, navedeno je neispunjavanje tehničkih uvjeta. Naime, nadležne inspekcije nisu uvažile obrazloženje da je riječ o braniteljskom klubu

  “Inspekcija je došla i odradila svoj posao, a zatvoreni smo jer nismo imali tehničke uvjete, i sada polako mi to pripremamo i zato klub ne radi. Sređujemo, renoviramo kako bismo imali minimalne tehničke uvjete prema Zakonu o ugostiteljstvu, mora biti sve po PS-u, od ventilacije, buke, sanitarnih čvorova. Svi ti uvjeti moraju biti ispunjeni da bi klub mogao nastaviti raditi”, pojašnjava Švraka.

  Zatvaranje braniteljskog okupljališta izazvalo je u početku žestoke reakcije, ističe Švraka. No, nakon što mjesec dana nisu smjeli ući u svoj objekt, branitelji su se ponovo okupili i nedavno su počeli s radovima na otklanjanju tih nedostataka, a i danas smo ih zatekli u radnoj akciji čišćenja i uređenja tog objekta i okoliša.

  “Malo su reakcije u početku bile neugodne, a onda su se dečki polako privikli, mi se družimo i dalje, nađemo se, a evo danas baš imamo radnu akciju, pomalo nešto napravimo i okupljamo se i dalje…”, kaže Švraka podsjećajući da su branitelji dobili Dom Hrvatske vojske na korištenje. Najavljuje da će braniteljski klub ponovno početi raditi čim prođu nadzori i provjere nadležnih inspekcija i komisija.

  Plan braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, podsjeća također Švraka, bio je u Domu Hrvatske vojske otvoriti Centar za branitelje, odnosno muzej i spomen-sobu poginulih i umrlih hrvatskih branitelja.

  “Nismo odustali od te ideje, dio radova smo i obavili, a u daljnjoj realizaciji koče nas financije”, kaže Švraka dodajući da branitelji nastavljaju promicati vrijednosti Domovinskog rata.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog