Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U studenom u prometu stradala 61 osoba

  U studenom na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 190 prometnih nesreća od kojih četiri s poginulim osobama, 39 s ozlijeđenim osobama i 147 s materijalnom štetom, objavila je policija. U tim nesrećama ukupno je stradala 61 osoba od kojih je pet poginulo, sedam zadobilo teške tjelesne ozljede, a 49 lake.
  U istom razdoblju prošle godine bilo je 159 prometnih nesreća od čega su dvije s poginulim osobama, 43 s ozlijeđenima i 114 s materijalnom štetom. Prošle godine smrtno su stradale dvije osobe, devet s teškim i 49 s lakim tjelesnim ozljedama.
  Najviše prometnih nesreća dogodilo se zbog nepropisne i neprilagođene brzine (46), slijedi oduzimanje prednosti prolaska (33), nepropisno kretanje vozača kolnikom (30), nepropisno skretanje (17), nepropisna vožnja unazad (14), nepropisno uključivanje u promet (12).
  U 18 prometnih nesreća počinitelji su imali alkohola u krvi u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i tri su osobe zadobile lake tjelesne ozljede.
  Prema danima u tjednu najviše prometnih nesreća evidentirano je petkom (36), a najmanje ponedjeljkom 20, a prema dobu dana najviše prometnih nesreća evidentirano je u vremenu od 8 do 12 sati (49).
  Mladi vozači su sudjelovali u 36 prometnih nesreća, vozači mopeda i motocikla u tri, vozači bicikla u 9 prometnih nesreća, dok su pješaci sudjelovali u 4 prometne nesreće.
  Prema spolu, 142 prometne nesreće su počinili muški vozači, 34 prometne nesreće su počinili ženski vozači, a u 14 prometnih nesreća su nepoznati počinitelji.
  U mjesecu studenom 2018. godine ukupno su evidentirana 3463 prekršaja, a u istom mjesecu 2017. godine 4065 prekršaja.

  Foto: Arhiva RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog