Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pčelinjak Ureda predsjednice s Pantovčaka izmješten u Đakovštinu

  Danas se u hrvatskim školama održava ” Školski medni dan” tijekom kojega će svaki prvašić dobiti teglicu meda hrvatskih pčelinjaka i slikovnicu.

  Program Školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka ima za cilj povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda, kao i educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

  Školski medni dan obilježava se danas na dan svetog Ambrozija u osnovnim školama podjelom paketića s medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci za med volumena 370 mL (450 g meda), edukativnom slikovnicom i letkom.

  U Školski medni dan uključeni su i đakovački pčelari čiji će med dobiti đakovački prvašići doznajemo od predsjednika Željka Tomića, a svaki pčelar koji sudjeluje u Školskom mednom danu mora biti prijavljen u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji.

  Od predsjednika Udruge pčelara Đakovštine  doznajemo i jednu zanimljivost.

  Naime, od proljeća ove godine na područje Đakovštine s Pantovčaka je izmješten pčelinjak Ureda predsjednice.

  “Pčelinjak Ureda predsjednice u travnju je izmješten u Đakovštinu, sastoji se od tri košnice s pripadajućim priborom, a mi imamo namjeru i proširiti ga. Pčelinjak je izmješten radi nekih radova na Pantovčaku, a prema jednom budućem projektu planirano je da bude dio edukativnog prostora na mjestu bivšeg ZOO vrta”, pojašanjva Tomić ističući da pčelinjak Ureda predsjednice RH postoji od mandata bivšeg predsjednika Ive Josipovića.

  “Na inicijativu Županijskog saveza pčelinjak je postavljen na Pantovčaku prije šest, sedam godina, a održavali su ga tamošnji pčelari tako da su i tadašnji predsjednik, a sada i predsjednica mogli koristiti vlastiti med. Med koji smo mi sada izvrcali donirat ćemo vrtićima i Udruzi Neven, a planiramo i taj med i za davatelje krvi”, kaže Tomić dodajući da se iz Ureda predsjednice redovito interesiraju o  izmještenom pčelinjaku.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog