Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Matea Gazilj o odlasku u Boliviju: “Idem tamo gdje najviše mogu dati od sebe”

  Naša mlada sugrađanka Matea Gazilj, tek svršeni edukacijski rehabilitator, odnosno defektolog, u ožujku sljedeće godine putuje u Boliviju gdje će godinu dana raditi u jednoj misiji sa siromašnom djecom.

  “Bolivija zato što sam željela uvijek negdje dati dodatno svoje kapacitete i snage, a tamo je stvarno velika potreba tako da idem tamo gdje je najviša mogu dati od sebe”, jednostavno odgovara na pitanje zašto se odlučila na taj korak.

  Kaže da je tamo čeka rad s djecom školske i predškolske dobi, preventiva ovisnosti i, kako tvrdi, na tome će i biti najveći naglasak, a isto tako i rad sa starijim osobama. Radit će na razvijanju njihovih socijalnih vještina, odnosno da ima i drugog izlaza osim ovisnosti od siromaštva.

  Tvrdi da je spremna za taj izazov, a temelje je, kako objašnjava, dobila u svojoj obitelji, kroz rad u Franjevačkoj mladeži i na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu na kojem je nedavno diplomirala. Upravo na fakultetu je, dodaje, radila puno na razvijanju socijalnih vještina, na području osnaživanja vlastitog karaktera, podizanja samosvijesti, unutarnje kontrole, motivacije…

  Njezinu odluku, kaže, podržava obitelj, ali i prijatelji te mnogi drugi u njezinoj Župi Dobrog Pastira koji ovih dana daju svoj doprinos pri skupljanju sredstava za avionsku kartu do Bolivije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog