Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zaklada dr. Nikola Dogan stipendira 60 učenika i studenata

  Zaklada dr. Nikola Dogan, koja već deset godina postoji u okviru Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, ove će školske i akademske godine stipendirati 60 učenika i studenata te jednog doktoranda, istaknuo je na sinoćnjoj svečanosti uručenja odluka o stipendiranju dr. Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.
  “Ove je godine bilo 74 zamolbe za razliku od prošle godine kada ih je bilo 140, a od tih 74 mi smo pozitivno riješili 60 među kojima je 25 osmoškolaca, 23 srednjoškolaca, 13 studenata i jedan doktorand”, pojasnio je ravnatelj Caritasa naglasivši da je glavni kriterij za dodjelu stipendije bio socijalni status, odnosno brojnost djece i prihod po članu obitelji.
  Stipendije se dodjeljuju tijekom trajanja školske godine, odnosno 10 mjeseci, a iznose 600 kuna za osmoškolce, 800 za srednjoškolce te 1.200 kuna za studente.
  Ta sredstva su dragocjen prihod obiteljima učenika i studenata koje ih dobivaju jer se brojni susreću sa niskim primanjima, čulo se na sinoćnjoj dodjeli.
  Uručenju odluka o stipendiranju bio je nazočan i nadbiskup Đuro Hranić koji je još jednom ukazao na sve veće siromaštvo u Slavoniji i odlazak mladih te je pozvao na solidarnost s onima koji nemaju.
  “Žao mi je s jedne strane što imamo toliko zahtjeva, a s druge strane mi je još više žao što nismo mogli i nekoliko puta barem povećati ta sredstva, nego u granicama naših mogućnosti, a to je oko pola milijuna kuna za stipendije, uz druge karitativne aktivnosti koje imamo”, kazao je nadbiskup Hranić.
  Pozitivni pomaci koji se događaju u društvu, posebno u gospodarstvu, o kojima govore državni dužnosnici i političari, još uvijek ne dolaze do malog čovjeka, upozorio je nadbiskup Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog