Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Raduje li vas početak radova na aglomeraciji Đakovo?

  Svečanim potpisivanje ugovora za rekonstrukciju i izgradnju sustava odvodnje na području aglomeracije Đakovo unutar projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo u petak je počela realizacija tog projekta čija ukupna vrijednost je 213,9 milijuna kuna, a 71 posto sredstava osigurano je iz EU fondova.

  Ugovor su potpisali Ivan Kočiš, direktor Đakovačkog vodovoda i Goran Elez, direktor tvrtke Sokol, izvođača radova, odnosno konzorcija sedam domaćih tvrtki koji se već dokazao, kako je rečeno, na sličnim investicijama u Slavoniji.

  Za Đakovački vodovod to je veliki posao koji će biti realiziran u predviđenim rokovima, odnosno za 26 mjeseci, ocijenio je direktor Kočiš naglasivši da je vrijednost ugovora 103 milijuna kuna.

  Ovaj projekt najviše će značiti građanima Đakova i okolnih naselja jer će se njegovom realizacijom razina priključenosti na javni sustav odvodnje podići s 80 na 95 posto, naglasio je Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda.

  “Planiramo 4.300 stanovnika priključiti na sustave odvodnje, a u ukupnoj vrijednosti projekta 15o0 milijuna kuna je bespovratnih sredstava EU-a, dok lokalna samouprava i Đakovački vodovod daju tek 3,85 posto sredstava, odnosno oni će s nešto više od 8 milijuna kuna moći do kraja dovršiti investiciju vrijednu 267 milijuna kuna s PDV-om. Rije je o 62 km rekonstrukcije i gradnje novih kanalizacijskih kolektora, 8 km rekonstrukcije vodoopskrbne mreže, gradnja 26 crpnih stanica, što znači da na području grada Đakova predstoje veliki građevinski radovi koji bi trebali trajati dvije godine”, pojasnio je direktor Đuroković istaknuvši da je hrvatski prosjek spajanja na sustave javne odvodnje tek nešto viši od pedeset posto. Naglasio je da je u pripremi i natječaj za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda što će Đakovu omogućiti zbrinjavanje svih otpadnih voda.

  Svečanosti potpisivanje ugovora o početku radova na aglomeraciji Đakovo bio je nazočan i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji je kazao da će “realizacija ovog projekta značiti veliki iskorak u izgradnji vodno-komunalne infrastrukture za grad Đakovo i šest okolnih naselja.

  “Ova faza pretpostavlja, prije svega, rekonstrukciju 8 km vodne infrastrukture i izgradnju više od 60 km različitih varijanti odvodnje što će u konačnici značiti iskorak u kvaliteti života građanki i građana”, izjavio je ministar Ćorić dodavši da ovakve investicije pridonose i revitalizaciji građevinskog sektora.

  Vrijednost svih aglomeracija na području Osječko-baranjske županije je oko milijardu kuna, rekao je zamjenik župana Goran Ivanović koji “apelira na sve čelnike općina i gradova da novac koji imaju ne troše na automobile nego na dobre kadrove koji znaju pisati EU projekta”.

  Aglomeracija Đakovo podrazumijeva izgradnju sustava odvodnje za područje grada i prigradskih naselja te Općine Satnica Đakovačka čiji načelnik Željko Šimić je također bio nazočan potpisivanju ugovora.

  Raduje li vas početak radova na aglomeraciji Đakovo?

  View Results

  Loading ... Loading ...

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog