Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počela provedba projekta “Gospodarim otpadom”

  Početkom studenoga održan je prvi radni sastanak za provedbu projekta „Gospodarim otpadom“ kojom prilikom je načelnik Općine Satnica Đakovačka Željko Šimić  potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

  Projekt se sufinancira iz Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, a ciljane skupine su predškolska i školska djeca, umirovljenici, žene, svi stanovnici jedinica lokalne samouprave u kojima se provodi projekt te odgojno – obrazovne usluge, a provodit će se tijekom 12 mjeseci.

  Cilj projekta je izgradnja svijesti mještana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom i reciklabilnim otpadom na područjima jedinica lokalne samouprave uključenima u projekt. Naglasak se stavlja na provedbu aktivnosti gospodarenja otpadom koje dovode do sprječavanja nastanka otpada, kompostiranja i pravilnog odvajanja otpada u kućanstvu.

  Tijekom projekta održat će se radionice o temi gospodarenja otpadom, natjecanja za osnovnoškolsku djecu s prigodnim nagradama, uspostavit će se zajednička mrežna stranica, obilježit će se Dan planeta Zemlje, priredit će se kostimirani igrokaz i predstave za djecu na temu održivog gospodarenja otpadom u suradnji s matičnim osnovnim školama u općinama uključenima u projekt.

  Vrijednost projekta je 514 tisuća kuna, bespovratna sredstva iznose 437 tisuća, odnosno 85%, a ostatak od 15% vrijednosti projekta financirat će jedinice lokalne samouprave uključene u projekt.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog