Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počela energetska obnova Gimnazije

  U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša početkom rujna počela je realizacija projekta energetske obnove, doznajemo od ravnatelja Zlatka Mrkića.

  “Radovi su počeli 1. rujna, trajat će do travnja sljedeće godine, a u radove je uključen strojarski dio, elektro instalacije, ovojnica i izmjena stolarije, a izmijenit će se i kupola koja će dobiti začađeno staklo, a između stakala će biti argon”, pojašnjava ravnatelj Gimnazije ističući da je vrijednsot same kupole oko pola milijuna kuna.

  Ukupna vrijednost projekta je 2,6 milijuna kuna, 60 posto sredstava osigurano je iz fondova EU, a ostatak financira Osječko-baranjska županija.

  Nakon završetka radova očekuju se uštede u grijanju od minimalno 60 posto, tvrdi ravnatelj Mrkić.

  Gimnazija Antuna Gustava Matoša, kako ističe ravnatelj Mrkić, sudjeluje i u drugim projektima.

  “Provodimo internu kurikularnu reformu, sljedeće godine u jezičnoj gimnaziji imat ćemo i francuski jezik, završio je projekt E škole i očekujemo daljnji nastavak, a završili smo i projekt Phys me – opremanje kabineta fizike ….”

  I đakovačka Gimnazija, kao i većina drugih škola, iz godine u godinu bilježi sve manji broj učenika. Trenutačno je 420 učenika u 17 razrednih odjela u tri programa; prirodoslovno-matematički, opći i jezični, a ove je godine upisano 104 učenika u pet razrednih odjela.

  “Broj razrednih odjela je ostao isti, ali se broj učenika u razredima drastično smanjuje. Prije pet godina imali smo 520 učenika, a sada sto učenika manje. Bijela kuga je zavladala u istočnoj Slavoniji”, konstatira ravnatelj đakovačke Gimnazije.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Blog