Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ćilićeva donacija Srednjoj strukovnoj školi na Strossmayerovom tragu

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata prva je hrvatska škola kojoj je Zaklada proslavljenog hrvatskog tenisača Marina Ćilića donirala vrijednu opremu za kabinet fizike, povijesti i geografije.

  Uz donaciju, učenicima i profesorima škole putem snimljene poruke obratio se i sam Ćilić izrazivši žaljenje što nije i osobno nazočan današnjem događaju.

  “Jako mi je drago što smo izabrali vas za donaciju jer ste pravi primjer kako uz jako marljiv rad i snažnu volju se mogu postići sjajni rezultati. Ovim putem vam želim čestitati na sjajnim dosadašnjim uspjesima, što potičete svoje učenike da slijede svoje snove, da budu najbolji što mogu biti i što postižu takve sjajne rezultate. Nadam se da će donacija za obnovu kabineta iz povijesti, geografije i fizike sjajno doći za učenike i da će im također pomoći u njihovom daljnjem radu. Nadam se da ću u budućnosti imati prilike posjetiti vas, a ovim putem vas sve lijepo pozdravljam, a pogotovo učenike”, poručio je u svojoj video poruci Marin Ćilić.

  Ćilićeva donacija odjeknula je  među učenicima kojima će oprema poslužiti u svakodnevnoj nastavi, a prezentaciji je bila nazočna i voditeljica Zaklade Nevenka Mrkonjić koja je pojasnila kako je donacija stigla Srednjoj strukovnoj školi u Đakovo.

  “Bili smo u potrazi za jednom školom koja vjeruje u svoje đake, koja, uz malo lošiju infrastrukturu, auz silnu vjeru u svoje đake postiže silne rezultate i uz pomoć savjetnika Čička koji je dosta upoznat sa stanjem škola u Slavoniji, s prilikama s kojima se škole susreću pa smo došli u kontakt sa Srednjom strukovnom školom Antuna Horvata i na prvi dolazak oduševili se viđenim. Jer, uistinu, vidi se rad, entuzijazam koji nastavnici ulažu u rad s učenicima i te silne nagrade koje osvajaju su samo plod te vjere u njih i povjerenja koje učenici imaju u njih tako da smo uistinu zahvalni što smo ostvarili suradnju”, objasnila je voditeljica Zaklade Marina Ćilića.

  U odabiru škole za Ćilićevu donaciju posredovao je viši savjetnik Franjo Čičak iz Agencije za odgoj i obrazovanje kazavši da se to događalo uoči Davis cupa u Osijeku kada je Marin Ćilić izrazio želju da donira jednu školu u Slavoniji.

  “Ja kao savjetnik već godinama obrađujem Strossmayera i zato želim napraviti poveznicu Međugorja i Đakova, Marin Ćilić i Strossmayer koji je poznat po svom pomaganju, a kad sam vidio koliko je samo pomogao učenicima u riječkoj Gimnaziji onda valjda je božja volja da se to vrati ovamo i to baš iz Međugorja i kada sam dobio tu čast da biram školu ukazala mi se idealna prilika da se revanširam svojim domaćinima Srednjoj strukovnoj školi u Đakovu, ravnatelju i svojoj kolegici Dubravki koji su nam svake godine bili domaćini Strossmayerovih dana i ugošćavali i po 170 učenika”, istaknuo je savjetnik Čičak istaknuvši da je njihov odabir bio najlogičniji izbor.

  Ravnatelj Mirko Ćurić izuzetno je ponosan što je Ćilić odabrao upravo Srednju strukovnu školu za svoju donaciju.

  “Novac je stigao u eurima i zaista smo bili ugodno iznenađeni da se netko na takav način obratio nama i prepoznao naš rad, a posebno smo iznenađeni ugodno tom jednom otvorenošću gospodina Ćilića i njegovom porukom koju nam je uputio i želimo da njegova zaklada bude uzor i drugim bogatim ljudima, onima koji su ostvarili velike rezultate, koji su nešto postigli da pomažu zajednici i, kao što je rekao gospodin Čičak, mi smo u Strossmayerovom gradu, Strossmayer je pomagao doslovce svima pa, evo, Marin Ćilić nastavalja taj jedan Strossmayerov put…”, rekao je ravnatelj Ćurić zahvalivši se na donaciji.

  U Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata danas je predstavljen još jedan zanimljiv događaj, odnosno projekt “Srednjovjekovni stol Đakova i Đakovštine”.

  Na stolu su se našla jela iz tog vremena, pribor koji se koristio, a učenici su bili odjeveni u tadašnju odjeću, a sve je, kako se čulo, rezultat zajedničkog rada svih aktiva škole.

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog