Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županijska razvojna agencija pomaže u pripremi projekata

  Župan Ivan Anušić posjetio je Javnu ustanovu Županijsku razvojnu agenciju koja od početka ovog mjeseca djeluje kao sljednik Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

  Novoosnovana Javna ustanova u vlasništvu je Osječko-baranjske županije i svoje će djelovanje intenzivirati na projekte svih jedinica lokalne samouprave kojih je u našoj županiji 42.

  “Općine, osobito male kojih imamo na području županije, često nemaju ljudske kapacitete za pripremu i provedbu europskih projekata, ali imaju velike potencijale u svojoj prirodnoj i kulturnoj baštini”, rekao je župan Anušić istaknuvši da je zadaća Županijske razvojne agencije da “osluškuje, istražuje i pomaže svim gradovima i općinama, osobito onima koji nemaju svoje razvojne agencije u pripremi i provedbi projekata”.

  Ravnatelj Stjepan Ribić istaknuo je kako pripremaju prijedlog okvira nove financijske perspektive 2021.-2027. gdje će biti uključeni projekti od vitalne važnosti za razvoj gospodarstva, znanosti i turizma te će iste uputiti prema nadležnom ministarstvu.

  U ovome trenutku, kako je kazao Ribić, ustanova provodi projekte vrijedne 40 milijuna eura, a projekti vrijedni 37 milijuna eura su trenutno u evaluaciji. Isto tako, ustanova očekuje akreditaciju Ministarstva te novu „Tehničku pomoć“ iz koje će najvećim djelom financirati djelatnike i osnažiti kapacitete kako bi, kako kaže ravnatelj, kontinuiranim radom na pripremi i provedbi novih projekata doprinijeli ravnomjernom razvoju županije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog