Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učestale provale u Đakovštini

  Proteklog vikenda na području Đakovštine evidentirano je nekoliko provala, a provaljeno je i u prostorije Udruge Neven u Đakovu, doznajemo od glasnogovornice Policijske uprave osječko-baranjske Vesne Žnidarić Bolarić.

  “U noći s 26. na 27. listopada nepoznati je počinitelj provalio u prostorije udruge u Đakovu iz koje je ukrao raznu informatičku opremu i novac, a nastala je materijalne šteta od više tisuća kuna. Za tim počiniteljem policija još uvijek traga.

  U jutarnjim satima 28. listopada nepoznati je počinitelj provalio u prostorije prodavaonice u Kešincima i ukrao cigarete i novac, a nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je to kazneno djelo počinio trideset osmogodišnji hrvatski državljanin i protiv njega policija podnosi kaznenu prijavu.

  U jutarnjim satima 29. listopada nepoznati je počinitelj provalio u prostorije nekoliko ugostiteljskih objekata u Đakovu te je iz aparata za klađenje ukrao ukupno nekoliko tisuća kuna. I za ovim nepoznatim počiniteljem policija traga.

  Također u jutarnjim satima 29. listopada trideset dvogodišnji hrvatski državljanin provalio je u prodavaonicu na području Šodolovaca iz koje je ukrao razne prehrambene artikle vrijednosti nekoliko tisuća kuna”, izjavila je glasnogovornica PU osječko-baranjske Vesna Žnidarić Bolarić.

  Provalne krađe su jedan od najrasprostranjenijih oblika teških krađa, one se pomno planiraju i odabiru se objekti koji su slabije zaštićeni i u kojima se nalazi vrijedna roba i novac, upozoravaju iz policije. Stoga policija savjetuje da se provjeravaju vrata i prozori takvih objekata te da se uz takve objekte ne ostavljaju predmeti koji omogućavaju lakše penjanje poput ljestava ili sanduka. Isto tako, sugerira se i lako dostupne podrumske prostore dodatno osigurati željeznim rešetkama, a potrebno je pozornost obratiti i na neznance koji obilaze takve prostore jer bi mogli biti provalnici koji provjeravaju ili proučavaju dnevni ritam.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog