Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Školski medni dan

  Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Program školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka kojim se želi promovirati med lokalnih proizvođača, odnosno med s hrvatskih pčelinjaka i podignuti svijesti djece, od rane dobi, o potrebi konzumacije domaćih poljoprivrednih proizvoda. Za provedbu Programa osigurano je 2 milijuna kuna i to 1,2 milijuna za mjeru Školski medni dan i 800.000 kuna za mjeru Promocija meda hrvatskih pčelinjaka.

  Mjerom Školski medni dan financira se nabava meda za raspodjelu učenicima prvih razreda osnovnih škola u iznosu od 60 kuna po kilogramu meda (bez PDV-a).  Mjera će se provoditi u osnovnim školama u školskoj godini 2018./2019. na dan Sv. Ambrozija, 7. prosinca, zaštitnika pčela i pčelara. Učenicima prvih razreda osnovnih škola dodijelit će se med zapakiran u „nacionalnu staklenku za med“. Škole će u suradnji s pčelarskim udrugama organizirati i razna edukativna događanja kojima će se učenici pobliže upoznati o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivredu i bioraznolikost na Zemlji te će uz med djeci biti podijeljena edukativna slikovnica kao početna osnova za upoznavanje pčelarstva.

  Mjerom Promocija meda hrvatskih pčelinjaka financira se nabava alata za izradu nacionalne staklenke za med u maksimalnom iznosu od 800.000 kuna. Uporaba jedinstvene nacionalne staklenke za med i pčelinje proizvode hrvatskih pčelara dovodi do prepoznatljivosti i različitosti takvih proizvoda na zajedničkom tržištu. Korisnik ove mjere je Hrvatski pčelarski savez. Potpora će se dodijeliti za izradu alata za nacionalnu staklenku za med volumena 210 mL i 580 mL, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog