Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Potpore za poljoprivrednike

  U proračunu za 2018. godinu Osječko-baranjska županija je za dodjelu 14 različitih potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju osigurala 7,5 milijuna kuna. U ožujku su objavljeni javni pozivi za dodjelu tih potpora, a do sada je za 67 korisnika isplaćeno 1.150.500 kuna.

  Proteklog tjedna zamjenik župana Petar Lagator potpisao je ugovore s još 57 korisnika u ukupnoj vrijednosti 718.760 kuna. Ugovore su potpisali predstavnici 43 obiteljska poljoprivredna gospodarstva, pet obrta, dva trgovačka društva koja se primarno bave poljoprivrednom proizvodnjom, šest jedinica lokalne samouprave i jedna znanstveno obrazovna institucija, odnosno Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek.

  S obzirom da su dosad potpore koristila 124 korisnika u ukupnom iznosu od 1,8 milijuna kuna, javni pozivi su otvoreni i traju do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2018. godine. Obrasci zahtjeva i obrasci potrebnih izjava mogu se podići u Upravnom odjelu za poljoprivredu i Upravnom odjelu za ruralni razvoj ili na internetskim stranicama Županije www.obz.hr.

  Potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju financiraju se iz namjenskih prihoda od raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, a Županija ih je uvela radi stvaranja pretpostavki za razvoj poljoprivrede i unaprjeđenje ruralnog prostora, poticanje konkurentnosti poljoprivrede i postizanje održivog razvoja ruralnog prostora, kao i drugih ciljeva utvrđenih poljoprivrednom politikom Republike Hrvatske, odnosno Programom mjera potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Osječko-baranjske županije za razdoblje 2016. – 2020. godine.

  Foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog