Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Pjesma o odlasku mladih iz Slavonije u utrci za tamburaški hit godine, u konkurenciji i Đakovčani

  Publika će tijekom narednog perioda na službenoj web i Facebook stranici te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za Mejaše i pjesmu “Ale, ale”, pjesmu “Da li mjesec zna?” u izvedbi Slavonia Banda, Bosutske bećare i pjesmu “Moje sve”, pjesmu “Odlazim” koju izvode Najbolji hrvatski tamburaši te Mejaše i Miroslava Škoru i pjesmu “Otključaj mi vrata”.

  Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, te kako bi im se dala veća dodatna promocija, publici se svaki mjesec predstavlja pet najboljih glazbenih ostvarenja iz protekle, te uključujući i aktualnu godinu.

  Sa željom da se što preciznije osjeti puls šire publike, a također i očuva hrvatska glazbena baština, odlukom Upravnog odbora Cesarice, publici će se predstaviti i najbolja žanrovska izdanja. Pjesme su to koje su iznimno važne jer su vitalne za našu glazbenu industriju te cjelokupnu glazbenu scenu. Neke čujemo na radiju svaki dan, neke su gledane na internetu, neke pune koncertne dvorane, a neke su već nezaobilazni repertoar svih zabava. Cesarica, kao glazbena nagrada publike, omogućava širenje tih pjesama na prostore u kojima možda i nisu bile prisutne, uz dodatnu podršku autorima i izvođačima tamburaške i klapske glazbe.

  U mjesecu listopadu publici će se predstaviti i najboljih pet pjesama tamburaškog žanra.

  Ona pjesma koja će osvojiti najveći broj glasova publike bit će, kao tamburaški hit godine, nominirana za Cesaricu te u prosincu ulazi u finalni krug glasovanja. Publika će tada od nominiranih pjesama birati hit godine koji će osvojiti glavnu nagradu – Cesaricu.

  Pjesme koje su u konkurenciji za titulu Tamburaški hit za hit godine su: Mejaši “Ale, ale”, Slavonia Band “Da li mjesec zna?”, Bosutski bećari “Moje sve”, Najbolji hrvatski tamburaši “Odlazim” te Mejaši i Miroslav Škoro “Otključaj mi vrata”.

  Popularni tamburaši u starkama, Mejaši, u pjesmi “Ale, ale” premijerno su zapjevali na kajkavskom narječju.

  Uz vesele, ljetne ritmove u otkačenoj kombinaciji Zagorja, Slavonije i Dalmacije ponovno donose samo njima karakteristični glazbeni humor koji su ovoga puta složili autori Denis Dumančić i Nenad Ninčević.

  “Pjesma je maslo Denisa Dumančića, Nene Ninčevića i Branimira Mihaljevića i mislim da smo se natrag vratili na ono s čim smo počeli, zapravo ono po čemu su nas ljudi prepoznali i zavoljeli”, rekao je Nikola Bosilj te dodao: “Pjesma “Ale, ale” vesela je ljetna avantura prepoznatljivog zvuka Mejaša koja je definitivno obilježila ove sunčane dane i naše koncerte. Drago nam je čuti da je čak i bendovi izvode na svadbama, što znači da je publika prepoznala pozitivnu energiju pjesme i da ćemo je pjevati još dugo.”

  Videospot za “Ale, ale” još je jedna posebna priča oko novog hit singla Mejaša jer je napravljen u animiranom obliku. U spotu se pojavljuje i nekoliko poznatih osoba među kojima su Denis Dumančić i Mladen Grdović.

  Nova pjesma Slavonia Banda “Da li mjesec zna?” autorsko je djelo Borisa Đurđevića, kako i teksta tako i glazbe.

  Osim pjesme “Zlatni dvori” koja je mjesecima bila jedna od najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj, i nova pjesma dio je serije Zlatni dvori gdje ju izvodi lik Ane koju utjelovljuje glumica Katarina Baban. Redatelj spota je Darko Drinovac, a u spotu se pojavljuju glumci iz serije Ivan Herceg I Petra Kraljev.

  “Svima već dobro znana pjesma i spot “Zlatni dvori” koju smo snimili za istoimeni serijal doživjela je nastavak. U smislu glazbeno-filmske produkcije, završena je nova pjesma i spot pod nazivom “Da li mjesec zna”. Ova pjesma uokviruje pregršt emocija poput strahova, čežnje i neizvjesnosti za koje vjerujemo da je svatko od nas proživio i više puta u životu. Nadamo se da će vam se svidjeti i kao što svaka priča ima svoj početak i kraj, s ovom pjesmom smo završili album koji uskoro izlazi!“ izjavio je Branko Ilakovac, frontmen Slavonia Banda.

  Jedan od najpopularnijih tamburaških bendova posljednjih deset godina, Bosutski bećari, oduševili su svoju publiku singlom i spotom „Moje sve“.

  Ovim singlom predstavili su se u novoj postavi i s novim pjevačem Markom Funarićem. Pjesma je nastala nakon kratke diskografske pauze, a iza novog hita stoji Marko Zeljković Zelja, autor glazbe i teksta.

  “Spot za pjesmu govori o jutru. O buđenju pokraj voljene osobe i onom posebnom osjećaju sigurnosti u nečijem zagrljaju. Onom zagrljaju u kojem se ona osjeća kao princeza. Kao kap vode na njegovom dlanu. I gdje svaki dodir i pogled vodi na vrh svijeta. Tamo gdje osim njih ne postoji ništa. Neka vam uvijek sviću baš takva jutra”, izjavili su Bosutski bećari.

  Bosutski bećari su osvojili srca publike velikim hitom ‘Sad kada došla si’, a uspješne su bile i pjesme ‘Želim te noćas’, ‘Samo me jednom pogledaj’, ‘Trebam te još’ kao i mnoge druge objavljene na albumu „Budi tu“.

  Nova balada „Moje sve“ pokazala je da će i novo razdoblje Bosutskih bećara biti jednako uspješno.

  Pjesma “Odlazim” najnovija je pjesma legendarnog slavonskog sastava, Najboljih hrvatskih tamburaša

  Tekst i glazbu potpisuje priznati autor Mario Vestić, za aranžman je bio zadužen Denis Špegelj, a snimljena je u tonskom studiju Branimira Jovanovca.

  Pjesma progovara o teškoj aktualnoj situaciji s kojom su suočene Hrvatska i posebno Slavonija, a to je sve veći odlazak mladih u potrazi za boljim životom.

  Spot za pjesmu sniman je u Štitaru, rodnom selu većine članova sastava na scenarij Marija Vestića. Velike zasluge za uspjeh pjesme pripadaju i sjajnoj glumačkoj ekipi – Elviri Lucić, Andrijani Balić-Cvitanović, Draženu Blimlu, Živku Živkoviću i Branimiru Lukačeviću, koji su se nesebično odazvali pozivu benda i vjerno prikazali emocije.

  Iako je objavljena tek nedavno i nosi tešku poruku, pjesma je u kratkom roku osvojila srca naše publike, a naša je želja da je posluša svatko tko razmišlja o odlasku. Ako samo jedu osobu potaknemo da ne proda svoju djedovinu i ostane – puno smo napravili“, poručio je Stanko Šarić, frontmen Najboljih hrvatskih tamburaša.

  U pjesmi “Otključaj mi vrata” popularnim Mejašima pridružio se Miroslav Škoro koji je donio nesuglasice u njihov harmoničan odnos.

  Srećom, samo za potrebe snimanja duhovitog videospota u režiji Marka Zeljkovića, snimanog u idiličnom mjestu Sv. Križ Začretje u Hrvatskom zagorju, točnije u Kleti Kozjak.

  Glazbu pjesme potpisuju Denis Dumančić i Željko Barba, tekst Denis Dumančić, Fayo i Miroslav Škoro, a aranžman i produkciju Denis Dumančić te Branimir Mihaljević.

  U spotu su do izražaja došle izvrsne glumačke sposobnosti svih aktera, pa se tako Edo našao u nezgodnoj situaciji pod krevetom mlade Antonele skrivajući se od zaštitnički raspoloženog oca Mire. Obzirom da se prijateljima pomaže u nevolji, ostatak ekipe Mejaša pokušava ga spasiti pod svaku cijenu.

  Pjesma “Otključaj mi vrata” dio je albuma “Sexy ritam” i jako smo ponosni jer sada svih 15 pjesama s albuma ima i video spot. Ljeto uvijek provodimo radno, a na jesen se obično zatvorimo u studio i radimo na novim pjesmama”, objasnili su uvijek odlično raspoloženi Mejaši.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog