Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Paul Richard Gallagher i kardinal Bozanić u katedrali

  Mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama iz Državnoga tajništva Svete Stolice predvodit će u četvrtak 11. listopada zajedničko zahvalno euharistijsko slavlje proslave 10. obljetnice utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine u prvostolnoj katedrali Sv. Petra u Đakovu. U koncelebraciji će biti nadbiskup zagrebački uzoriti kardinal Josip Bozanić, drugi biskupi Hrvatske biskupske konferencije te biskupi Đakovačko-osječke metropolije.

  Predviđeno je da na proslavu organizirano hodočaste vjernici svih župa Đakovačko-osječke nadbiskupije te da u katedralu dođu barem malo prije 17 sati. Autobuse će biti moguće parkirati nedaleko trga (prostori kraj gradske tržnice i druga obližnja mjesta).

  Svečana hodočasnička misa započinje u 17:30, a prethodit će joj zajednički molitveni pripravni program od 17 sati. Misno slavlje započet će procesijom nad/biskupa i svećenika iz Nadbiskupskog dvora prema katedrali.

  Više informacija o proslavi 10. obljetnica utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine može se pronaći u okružnici đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koja je dostupna na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije – www.djos.hr,objavio je Tiskovni ured.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog