Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • OBŽ na Danu Hrvatske u Grazu

  U srijedu, na Danu Hrvatske u Grazu Osječko-baranjska županija predstavila je svoje turističke i gospodarske potencijale. Ova prilika iskorištena je kako bi se austrijskim institucijama, poduzetnicima i turističkim djelatnicima predstavila autohtona ponuda slavonske i baranjske kulture, s naglaskom na buduću suradnju i potencijalne investicije.

  Na manifestaciji koju je organizirala Hrvatsko-austrijska gospodarska komora, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić predstavio je gospodarske resurse i turističke potencijale kojima županija raspolaže. Mnogi poslovni ljudi iz Austrije godinama su partneri Županije, a ovom prigodom stvorio se novi iskorak u gospodarskoj suradnji. Eno i gastro ponuda, obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja nude smještaj u izvornim baranjskim i šokačkim kućama, đakovačka Državna ergela, Dunav i Drava – bogatstva su koja je župan Anušić predstavio i pozvao prisutne da ih posjete i iskuse.

  Ministar turizma Gari Capelli istaknuo je da je u tijeku izrada Strategije razvoja turizma koja će stvoriti mogućnosti za razvoj turizma u Slavoniji, a jedan od važnih koraka u tom smjeru je organizacija Dana hrvatskog turizma u Osječko-baranjskoj županiji, odnosno na istoku Hrvatske.

  Župan Anušić istaknuo je da Osječko-baranjska županija ozbiljno radi i ozbiljno stvara infrastrukturu kako unutar županije, tako i izvan županije, u Hrvatskoj, Europi, pa čak i šire. Imamo predispozicije postati vodeća kontinentalna destinacija turizma, a pritom zasigurno puno toga možemo naučiti upravo od Austrije, kroz njihov primjer cjelogodišnjeg turizma. Austrijanci su naši strateški partneri, ne samo u turizmu nego i gospodarstvu, i zato je ovaj posjet, kako ja zaključio župan Anušić,  stvorio iznimno dobru podlogu za daljnju, još intenzivniju suradnju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog