Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uskoro novo čelništvo Udruženja obrtnika

  Đakovačko Udruženje obrtnika priprema se za izbornu skupštinu koja će se održati 20. rujna, a na kojoj će se, kako je gostujući u emisiji “Izravno” najavio predsjednik Antun Hostić, birati novo čelništvo.

  Hostić je na čelu Udruženja obrtnika šestu godinu i ne planira se kandidirati ponovno za tu funkciju. Ocjenjujući svoj mandat i pol kaže da zajedno sa svojim suradnicima, odnosno predsjednicima cehova ostavlja Udruženje u dobrom stanju i raspoloženju.

  Proteklih šest godina, kako ističe još uvijek aktualni predsjednik, obilježila je kriza, ali i zaustavljanje negativnog trenda smanjenja broja obrta.

  “U to je vrijeme kriza bila najveća i svake godine je bio drastičan pad broja obrtnika koji smo zaustavili 2016. godine. Od tada do danas otvoreno je 54 nova obrta i danas ih ima 874 na području Đakovštine. Najviše je u graditeljstvu, poljoprivredi, uslužne djelatnosti, ugostiteljstvo i trgovina…, a u tom razdoblju najveći pad je bio u uslužnim djelatnositma i trgovini “, pojšanjva Hostić.

  Đakovačko obrtništvo predstavlja značajan gospodarski potencijal jer zapošljava oko 1800 ljudi, procjenjuje Hostić navodeći da su obrtnici “žilavi dio gospodarstva zato što se bore za sebe i svoju imovinu jer je zakon takav da ukoliko ne rade dobro dolazi u pitanje sve ono što su stekli, ali i ono što su naslijedili”.

  Iako su zamjetne pozitivne promjene u odnosu prema obrtništvu, još uvijek ima prostora za pomake, zaključuje predsjednik đakovačkog Udruženja obrtnika Antun Hostić.

  “U svakom slučaju trebaju se smanjiti opterećenja obrtnika, a ima dosta mjera koje bi se mogle uvesti i na lokalnoj razini, da se smanje ta davanja, pogotovo obrtnici koji rade sami ili imaju jednog zaposlenog jer je njihov svaki izdatak veliko opterećenje”, kaže Hostić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog