Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prošle godine u prometu ozlijeđeno šestero djece

  bty

  Mjesec dana prije početka nove školske godine u đakovačkoj policiji počele su pripreme za stvaranje što sigurnijih uvjeta u prometu, posebno u zonama odgojno-obrazovnih ustanova, ističe Vitomir Lučić, pomoćnik načelnik PP Đakovo za promet.

  “Svake godine provodimo akciju pod nazivom ” Poštujte naše znakove” i već prije više od mjesec dana krenuli smo s pripremama za predstojeću školsku godinu, a to znači da smo obišli zone odgojno obrazovnih ustanova, provjerili signalizaciju, treba li nešto popraviti, izmijeniti i vjerujemo da će sve biti spremno do početka školske godine”, kaže Lučić.

  Kao i ranijih godina, planira se i obilazak svih osnovnih škola na području grada kako bi se prvašiće i njihove roditelje upoznalo sa osnovnom prometnom kulturom.

  Osim toga, u prvim danima nove školske godine prometni će policajci biti prisutni na prometno najfrekventnijim mjestima, odnosno pješačkim prijelazima.

  “U prošloj godini, prema statističkim podacima, nije bilo naleta na pješake, a u 34 prometne nesreće u kojima su sudjelovala djeca u 14 je bilo ozlijeđenih osoba među kojima i šestero djeca s lakim tjelesnim ozljedama,” pojašnjava Lučić ističući da su u tim nesrećama djeca stradala kao putnici u vozilima kojima su upravljali njihovi roditelji ili rodbina.

  Pomoćnik načelnika Policijske postaje Đakovo Vitomir Lučić posebno upozorava vozače da obrate pozornost u blizini škola u vrijeme početka i završetka nastave i da brzinu prilagode tako da mogu u svakome trenutku zaustaviti vozilo, odnosno reagirati na način da se izbjegne stradavanje pješaka, odnosno djece.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog