Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Potpore nositeljima ruralnog turizma

  Potpisivanjem ugovora župan Ivan Anušić danas je odobrio isplatu ukupno 250.900 kuna kao potpore za 26 obiteljskih gospodarstva, udruga, obrta i drugih nositelja ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije. Riječ je o tri vrste potpora iz županijskog proračuna za 2018. godine namijenjenih isključivo za ruralni turizam, a koje se provode u organizaciji Upravnog odjela za kontinentalni turizam.
  “Naša županija ima strahovit turistički potencijal, turističke posjete se povećavaju, a paralelno radimo na prometnom povezivanju Županije i odobravamo konkretne potpore ljudima koji se bave turizmom. Oni su svojim entuzijazmom, znanjem i voljom krenuli u projekte, ne znajući što ih sutra čeka. Županija kao regionalna samouprava zato mora biti uz njih, pomagati im, što i činimo, ali i s nacionalne razine će se pomoći jer turizam nije samo more. Kontinentalna Hrvatska može ponuditi puno više – rekao je župan Anušić te potvrdio je da će se najveća turistička manifestacija, Dani hrvatskog turizma 2019. godine, održati u Osijeku, što je iznimno važna prigoda za promociju županijskih potencijala.
  Potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma u ukupnom iznosu od 166.900 kuna odobrene su turističkim subjektima među kojima je i Državna ergela Đakovo i Lipik iz Đakova. Potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a pojedinačno najviše do 30.000 kuna.
  Odobrene su i potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu u ukupnom iznosu od 49.000 kuna. Ove potpore iznose do 50 posto plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, a najviše do 10.000 kuna.
  Visina potpore za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama određuje se ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova. Sada je odobrena potpora u ukupnom iznosu do 35.000 kuna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog