Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izviđački ljetni kamp

  Članovi Odreda izviđača „Jazavac“ vratili su se s 13-dnevnog izviđačkog logora u Rovinju.

  Riječ je o izviđačkoj akciji koja je održana  od 27. srpnja do 8. kolovoza, a na kojoj je sudjelovalo oko 120 sudionika, doznajemo od Ariana Čavale, predsjednika udruge.

  Uz članove Odreda izviđača  „Jazavac“,  u kampu su još sudjelovali izviđači iz Osijeka, Bjelovara, Zagreba, Kostrene, Pule i Rovinja.

  Svi sudionici logora imali su prilike kroz bogat izviđački program naučiti mnoštvo novih stvari, ali i praktično primijeniti neke već ranije stečene vještine.

  U sklopu logora, organizirane su radionice na temu astronomije, zaštite voda, šivanje gumba, izviđački patenti, osnovne planinarstva, biciklizam, predrasude i kako ih ne imati, izumrli narodi … a izviđači su tijekom cijelog boravka u logoru stjecali i osnovne životne navike; kuhanje, pranje posuđa, pranje odjeće, održavanje osobne higijene te održavanje urednosti i reda unutar samog logorskog prostora.

  Također, imali su priliku upoznati se s kulturnim znamenitostima grada Rovinja, a organizirana su i dva jednodnevna izleta; izlet u Bale te plovidba Limskim zaljevom.

  Program je zaokružen polaganjem raznih izviđačkih vještina kao što su kurir i plivač, a svaku večer sudionicu su se družili uz logorsku vatru i provodili kulturno – zabavni program.

  Izviđački logor ima poseban značaj za svakog izviđača. Sudionici ovakvih akcija, a riječ je o pretežno djeci i mladima, dobivaju priliku socijalizirati se i sklapati nova prijateljstva sa svojim vršnjacima iz drugih krajeva Hrvatske. Tijekom cijelog kampa, sudionici su imali ograničenu uporabu mobilnih uređaja i drugih tehnoloških pomagala što je još više pospješilo komunikaciju između djece i mladih.

   

  Foto:OI Jazavac

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog