Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Đakovo u integriranom prijevozu putnika

  Od 1. rujna 2018. godine u Osječko-baranjskoj županiji vrijedit će zajednička karta Hrvatskih željeznica Putničkog prijevoza i GPP-a Osijek, a Hrvatske željeznice uvest će i dodatne vlakove. Zajedničkom kartom bit će omogućen prijevoz vlakom do udaljenosti od 40 km od kolodvora Osijek te tramvajem i autobusom u I. i II. zoni gradskog prijevoza u Osijeku, a mjesečne karte moći će kupiti radnici, studenti, učenici i umirovljenici. Rezultat je to jučer potpisanog sporazuma i ugovora o uvođenju integriranog prijevoza putnika na području Osijeka i Osječko-baranjske županije.

  Integrirani prijevoz putnika je javni prijevoz u kojem su sve vozila objedinjena u zajednički sustav prijevoza putnika u određenoj regiji, a za sve linije javnog prijevoza vrijede zajedničke karte. Integrirani prijevoz temelji se na razvijenim i optimalnim sustavima javnog prijevoza kojeg koriste razvijene zemlje Europske unije i svijeta.
  Karte će pojeftiniti 28 posto u odnosu na dosadašnje kada su putnici odvojeno kupovali kartu za vlak i kartu za tramvaj ili autobus u Osijeku.

  “Od iduće godine imat ćemo spremne nove vozne redove s novim integriranim mješovitim putničkim prijevozom za cijelu Županiju, a u njih će uz HŽ i GPP biti uključeni i autoprijevoznici koji sada imaju koncesije te mikroprijevoznici. Broj linija definirat ćemo prema potrebama građana i mogućnostima samih linija – rekao je župan Ivan Anušić te najavio da je „idući korak“ uključivanje autobusnih i mikro prijevoznika u integrirani javni putnički prijevoz na području Županije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog