Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • 9. Dani Luke Botića

  Od 16. do 22. kolovoza u Kaštel Lukšiću, Đakovu i Subotici održat će se program ovogodišnjih 9. Dana Luke Botića čiji organizator je Udruga opor-Botići iz Kaštela i Đakovački kulturni krug, ča suorganizatori Društvo hrvatskih književnika Ogranak Slavonsko-baranjsko-srijemski, Ogranak Matice Hrvatske, Spomen-muzej biskupa Strossmayera i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.

  Đakovački dio program počinje u ponedjeljak u 19:30 u Rock klubu King gdje će biti predstavljena drama Luke Jurića “Fata”, bit će predstavljena i književna manifestacija Dani Mustafe Ćazima Ćatića te otvorena izložba karikatura Zijada Terzića Zije.

  U glazbenom dijelu programa nastupit će Josip Molnar i Sanja Hajduković koji će izvesti i uglazbljenu pjemu Luke Botića “Tri muke bjeguncima”, a bit će predstavljen i CD Jure Anđelića “Posavina blues”.

  U srijedu, 22. kolovoza, u 10 sati na gradskom groblju bit će položen vijenac na grobu Luke Botića povodom 155. obljetnice smrti, Nikole Tordinaca – povodom 130 godina od smrti i Jurja Tordinca – 125 godina od smrti.

  U 10:30 u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera dr. Ivana Odža sa filosofskog fakulteta u Splitu govorit će o Luki Botiću i usmenoj književnosti, odnosno “ženama koje su rekle ne”, u 11 sati bit će predstavljen projekt “Urbani Šokci” i istoimeni zbornik, a u 12 sati je predstavljanje knjige Ivice Đuroka i Đure Šarošca “Baranjski Šokci – Šokci u Mađarskoj”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog