Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Županijske potpore za razvoj ruralnog turizma

    Kontinentalni turizam je jedna od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije pa se, između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti, iz županijskog proračuna odobrava tri vrste potpora u ruralnom turizmu. To su potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma, zatim za autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.

    U skladu sa skupštinskim odlukama već su objavljeni javni pozivi, a stručno Povjerenstvo razmotrilo je sve pristigle zahtjeve te predložilo županu donošenje rješenja.

    Na sjednici Kolegija župana održanoj danas župan Ivan Anušić tako je donio rješenja o odobravanju potpora za razvoj ruralnog turizma, a slijedi potpisivanje ugovora i dakako isplata potpora korisnicima.
    Potpore za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije u ukupnom iznosu od 166.900 kuna odobrene su za 19 korisnika među kojima je i Državna ergela Đakovo i Lipik iz Đakova. Potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a pojedinačno najviše do 30.000 kuna.
    Odobrene su i potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu u ukupnom iznosu od 49.000 kuna te potpore za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u ukupnom iznosu do 35.000 kuna.
    Javni pozivi za potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama i dalje su otvoreni, točnije do iskorištenja proračunom planiranih sredstava za tu namjenu.

     

    Tekst i foto: OBŽ

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog