Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županiji petica za transparentnost proračuna

      Osječko-baranjska županija ponovno je ocijenjena najvišom, izvrsnom ocjenom zbog javne dostupnosti svojih proračunskih dokumenata. Prošle je godine ovu ocjenu dobila prvi put, a ove je godine potvrdila izvrsnost. Riječ je o transparentnosti trošenja javnog novca, a svi su dokumenti dostupni na Internet stranicama Županije.
  Zagrebački Institut za javne financije predstavio je ovogodišnje rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica. Promatrano je razdoblje bilo studeni 2017. – ožujak 2018. Prosječna proračunska transparentnost na razini države – mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama županija, gradova i općina iz godine u godinu popravlja se i sada iznosi 3,52.
  “Petica za transparentnost izdiže nas iznad hrvatskog prosjeka i pokazuje da sve što radimo, radimo javno, vidljivo i na dobrobit svih žitelja naše županije. Otvoreno i s jasnom vizijom kakvu županiju želimo, radimo na nizu razvojnih projekata čije će rezultate građani vrlo brzo i osjetiti. Zahvaljujem se svim djelatnicima Županije i čestitam na izvrsnosti- rekao je tim povodom župan Ivan Anušić.
  Uz Osječko-baranjsku županiju, izvrsnu ocjenu dobili su Grad Osijek te općine Kneževi Vinogradi, Koška, Šodolovci, Vladislavci i Vuka.

  Tekst i foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog