Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Treba li povećati trošarine na cigarete i duhan?

  Najava Ministarstva zdravstva o izmjeni Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju u sklopu koje su predviđeni preventivni porezi na alkohol i cigarete, posljednjih je dana izazvala lavinu kritika. Ministar zdravstva Milan Kujundžić zagovara povećanje trošarina, dok je ministar financija Zdravko Marić poručivao da takvi prijedlozi nisu u potpunosti iskomunicirani. Zato su na sjednici Vlade u četvrtak trošarine bile jedna od glavnih tema, piše Media Servis.

  Ovakav potez ministarstva zdravstva iščitavao se kao pokušaj pokrivanja dugova u samom zdravstvu, no ministar Kujundžić je istaknuo kako su mu u ovome trenu financijski problemi u potpunosti neznačajni. Kao pravi razlog prijedloga trošarina navodi:

  “Ja kao ministar zdravstva zastupam sljedeće: da je potrebito uzeti sve preventivne mjere kako hrvatska djeca ne bi ušla u svijet alkohola i cigareta koja onda kasnije rade užas, i demografski i zdravstveni.”Iako se špekuliralo o mogućem neslaganju ministra Kujundžića i Marića oko ove odluke, to se ipak ispostavilo pukim nagađanjem. Ministar Marić potvrdio je da ostaje pri svojem dosadašnjem mišljenju:

  “Što se tiče trošarina moj stav i dalje stoji isti. Kad bude, a uskoro će biti, zaista kroz par dana ja se nadam, prezentacija svega ovoga što smo osjetili u poreznoj reformi, onda ćete čuti sve detalje po pitanju trošarinskog sustava.”Istaknuo je i da će u trošarinskom sustavu doći do određenih usklađivanja s EU direktivama kao i do pojednostavljivanja za porezne obveznike. Evo što o uvođenju trošarina misle ministri Cappelli, Horvat i Goran Marić.

  “Ne bi se štel mešati” , “Dakle ja sam nepušač i nisam baš neki konzument alkohola, mislim da sam vam time dao jasnu poruku.”, ” Analizirati, a ništa improvizirati.”Detalji samih iznosa trošarina i dalje su nepoznanica, a bit će prezentirani tek kada Vlada odobri cijeli paket.

  U ovotjednoj Web anketi pitamo vas:

  Treba li povećati trošarine na cigarete i duhan?

  View Results

  Loading ... Loading ...

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog