Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Velečasni Josip Ivešić predvodi hrvatske ministrante u Rimu

  Pod geslom “Traži mir i idi za njim!”, od 30. srpnja do 3. kolovoza u Rimu će se održati Međunarodno hodočašće ministranta u organizaciji Međunarodnog saveza ministranata. Na hodočašću se očekuje se više od 60 tisuća ministranata iz više država Europe i svijeta. Do sada su se prijavili ministranti iz 18 država a najviše ministranta dolazi iz Njemačke, i to oko 50 tisuća. Iz Hrvatske na susretu sudjeluje 210 ministranta iz Bjelovarsko-Križevačke, Đakovačko-osječke, Splitske i Varaždinske nad/biskupije. Središnji dio susreta je molitva za mir s papom Franjom na Trgu sv. Petra. Svi sudionici hodočašća okupit će se na Trgu u utorak, 31. srpnja od 16.00 sati a u programu je predviđeno predstavljanje svih skupina, pjesma, molitva i druženje. U 18.00 sati na Trg dolazi papa Franjo, koji će pozdraviti ministrante i prevoditi večernju molitvu. Kod večernje molitve križ u procesiji nosit će ministrant iz Hrvatske, što je zasigurno jedno veliko priznanje za našu zemlju. Na koncu će Papa svim okupljenima podijeliti svoj apostolski blagoslov, doznajemo od velečasnog Josipa Ivešića, župnika župe Dobroga pastira, ali i tajnika odbora za ministrante pri biskupskoj konferenciji Hrvatske.

  Velečasni Ivešić je već 10-tak godina u radu s ministrantima kao tajnik odbora za ministrante pri biskupskoj konferenciji Hrvatske.

  Crkva pokušava ići u korak s mladima, ističe velečasni Ivešić.

  Za ovu priliku Njemačka biskupska konferencija napravila je i mobilnu aplikaciju „goRome!“, koja se može skinuti na mobilne telefone, te će preko nje ministranti dobivati važne informacije. Na aplikaciji se nalazi i igrica koja pomaže sudionicima da bolje upoznaju grad Rim, geslo susreta i drugo. Bit će tu himna i molitva hodočašća, te druge molitve. Aplikacija je na više jezika, te će pomoći sudionicima da se bolje upoznaju i na mladima danas prihvatljiviji način komuniciraju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog