Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vatreni nadahnuli mlade humanitarce

  Petnaesta Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije održat će se od 18. do 28. kolovoza u Orahovici, a sudejlovat će sto pedeset mladih iz Crvenog križa Osječko-baranjske županije te njihovi gosti iz drugih dijelova zemlje i susjednih zemalja.

  Sudionici Ljetne škole, u dobi od 14 do 30 godina, osposobljavat će se za voditelje radionica vršnjačke edukacije programa Crvenog križa. Među tim su programima prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, prevencija različitih ovisnosti, sprječavanje trgovanja ljudima te djelovanje u izvanrednim situacijama.

  Crveni križ svojim djelovanjem promiče niz univerzalnih ljudskih vrijednosti, a u radu s mladima osvješćujemo i specifičnosti trenutačnog stanja u hrvatskom društvu. Posebno nadahnuće za novu Ljetnu školu mladih pronašli smo u Vatrenima. Hrvatska nogometna reprezentacija na terenu je ostavila srce i građane potaknula na jedinstvo. Bila je to jedna od rijetkih situacija kada je naše ljude u tolikom broju ujedinila sreća. S druge strane kada ih ujedinjuje nesreća, tj. situacije poput poplava, upravo crvenokrižaši imaju nezamjenjivu ulogu. Zato mlade u Orahovici učimo kako da svoje znanje i vještine prenesu na vršnjake, ali i kako da ih motiviraju na humanitarni rad. Nove tehnologije pritom im trebaju pomoći u povezivanju, a ne služiti za širenje isključivosti“, kazao je Marko Đukić, ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, najavljujući 15. Ljetnu školu mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

  Predavanje s temom „Vlada nacionalnog jedinstva – iskustva i izazovi” mladima će održati Franjo Gregurić, predsjednik treće Vlade Republike Hrvatske, poznate i pod imenom Vlada nacionalnog jedinstva, te potpredsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

  Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić govorit će o najvećim problemima suvremenog svijeta te njihovu utjecaju na našu zemlju, Mato Arlović, sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske, održat će predavanje s temom „Humanitarna diplomacija“, a Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, govorit će o sto četrdeset godina Hrvatskog Crvenog križa.

  Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije iz godine u godine obogaćuje svoj sadržaj. Kroz desetak dana mladi stječu mnoštvo korisnih vještina i veliko znanje iz različitih područja povezanih s humanitarnim radom. Za to su, među ostalima, zaslužni i izvrsni predavači koje većina sudionika do Orahovice poznaje samo s malih ekrana. Osječko-baranjska županija pozdravlja i inicijativu da se u Ljetnu školu uključuju i mladi političari“, kazao je Petar Lagator, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog