Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Najljepše nošnje iz Bebrine, Duboševice i Semeljaca

  Programom pod nazivom “Slavonijo, zemljo plemenita” u sklopu kojega je održan izbor za najbolje  nošeno narodno ruho sinoć su završeni 52. Đakovački vezovi.

  U kategoriji djevojaka prvo mjesto pripalo je Matei Lakušić iz Slavonskog Broda koja je nosila nošnju iz Bebrine, druga je Dunja Grgurević iz Završja, a treća Josipa Mitrović iz Semeljaca.

  Najljepšom u kategoriji snaša proglašena je Marina Barić iz Vukovara s obnovljenom nošnjom iz Duboševice, prva pratilja je Ana Vrbat iz Otoka, a druga Ivana Matijašević iz Novoga Grada.

  U muškoj kategoriji zlatna medalja pripala je Mirku Mihaljeviću iz Semeljaca, drugi je Miroslav Šarić iz Našica, a na trećem mjestu je Dario Novoselac iz Strošinaca.

  Marina Vuksanović iz Kupine dobila je pohvalu ocjenjivačkoga suda za vlastoručno izrađenu nošnju, a najfotogeničnija djevojka je Gabrijela Kurtešić iz Beravaca.

  Već tradicionalno, izboru za najbolje nošeno narodno ruho prethodio je cjelodnevni nastup folklornih skupina na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom parku i velika svečana povorka u kojoj je bilo oko tri tisuće sudionika, odnosno šezdesetak folklornih skupina, četrdesetak svatovskih zaprega i nekoliko desetaka konjanika.

   

  Foto: P.Š:

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog