Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ministar Štromar uručio ugovore vrijedne 30 milijuna kuna

  Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar uručio je u Satnici Đakovačkoj predstavnicima 17 jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije odluke o sufinanciranju komunalnog standarda u 2018. godini, odluke o sufinanciranju sanacije klizišta i odluke i ugovore o financiranju energetske obnove. Vrijednost tih projekata je oko 30 milijuna kuna.

  Ministar Štromar istaknuo je također da je Vlada svojim izmjenama Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave omogućila veće proračune gradovima i općinama.

  U prošlogodišnjem natječaju, kako je rekao ministar Štromar, bilo je više od 2.300 mladih obitelji koje su riješile svoje stambeno pitanje i u tim se obiteljima rodilo više od dvjesto djece.

  Na pitanje o  kašnjenju tih mjera   ministar Štromar je odgovorio

  Na nacionalnoj razini Ministarstvo je osiguralo 2,3 milijarde za te i slične projekte, a ukupno će biti više od pet milijardi, zaključio je ministar Štromar naglasivši da će to omogućiti i više posla za građevinski sektor, posebno male tvrtke, ali i za veće plaće.

  Na uručivanju odluka u sufinanciranju projekata bio je i dožupan Goran Ivanović

  Među jedinicama lokalne samouprave koje su potpisale ugovore je i Općina Punitovci u kojoj se, kako ističe pročelnik Nikola Milanović, nastavlja prošlogodišnje ulaganje u komunalno opremanje.

  I domaćinu današnjeg skupa – Općini Satnici Đakovačkoj odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 400 tisuća kuna, kaže načelnik Željko Šimić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog