Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Energetska obnova još 19 škola

  Danas su u prostorijama Osječko-baranjske županije potpisani ugovori s izvođačima radova  za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, objavio je Ured župana.
  Ukupna vrijednost ugovora za obnovu 19 zgrada, od kojih su dvije još u postupku pripreme, iznosi 44,2 milijuna kuna od čega će Osječko-baranjska županija vlastitim sredstvima financirati 14%, odnosno oko 6,4 milijuna kuna dok će se za ostatak povući sredstva iz fondova Europske unije.
  “Bitno je za reći da su ovi ugovori financirani većinom od strane fondova Europske unije i napomenuti uz ove projekte paralelno razvijamo i druge koji će obnoviti sve naše osnovne i srednje škole, domove za stare i nemoćne, domove zdravlja i sve ono čega je Županija osnivač i za što je zadužena. Do 2020. godine očekujem da više od 50% svih objekata kojima smo osnivač budu u potpunosti energetski obnovljene”, – rekao je župan Ivan Anušić.

  Županija najavljuje i prijavu na novi javni poziv za novih 19 zgrada, a čekaju se i odluke za još 20-ak.
  Danas potpisani ugovori pokrivaju škole diljem Županije, a među njima i  u Đakovu i Semeljcima. Nakon potpisivanja ugovora, s radovima se može krenuti već idući tjedan, a predviđen završetak radova je početak ožujka 2019. godine.

   

   

  Foto: OBŽ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog