Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Što mislite o programu 52. Đakovačkih vezova?

  “Ovogodišnji 52. Đakovački vezovi, za razliku od prijašnjih, imaju kraći format, trajat će 18 dana, počinju danas Ivanjskim kresovima, završavaju 8. srpnja, a iz programa je izostavljeno sve ono što nema veze s tradicijom kulturom i baštinom Slavonije i Baranje”, izjavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Marin Mandarić.
  Velika je novost, kako je rekao, i model zemlje – partnera, a to je Ukrajina koja će predstaviti svoju kulturu i baštinu, čime Vezovi dobivaju europski kontekst i okvir.
  Središnji dio Vezova je trodnevni program od 6. do 8. srpnja, a manifestacija počinje scenskom slikom pod nazivom “Ovdje je moja domovina” prema scenariju Mirka Ćurića, a završetak je 8. srpnja programom pod nazivom “Slavonijo, zemljo plemenita” u sklopu kojega će se održati i izbor najljepšeg narodnog ruha, najavio je dogradonačelnik Robert Francem.
  U Velikoj povorci ovogodišnjih 52. Đakovačkih vezova bit će 60-ak folklornih skupina iz Hrvatske, Ukrajine, SAD-a, Australije, Vojvodine i BiH, tridesetak konjanika i 40-ak zaprega, a tjedan dana ranije održat će se i Mali vezovi, istaknuo je Tomislav Vuković, predsjendik Folklornog odbora.
  I ovogodišnje 52. Đakovačke vezove prati program Državne ergele, predviđen je i Gastro fest te druga događanja koja bi, kako je istaknula Marija Burek, direktorica Turističke zajednice, trebala privući u grad brojne goste i turiste.

  Pogledajte program 52. Vezova ovdje.

  Što mislite o programu 52. Đakovačkih vezova?

  View Results

  Loading ... Loading ...

   

   

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog