Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Prvih deset sa sobom je pokrenulo preko dvije tisuće novih sestara..”

  bty

  bty

  bty


  Glazbeno-scenskim programom pod nazivom “Otajstvo križa sjaji se “, koji je izveden u đakovačkom Centru za kulturu, počela je središnja svečanost obilježavanja 150. obljetnice dolaska Milosrdnih sestara svetog Križa u Đakovo.
  Riječju, glazbom i slikom sestre su prošetale kroz 150 godina dugu povijest i prisjetile se svojih prvih deset prethodnica koje su iz Ingenbohla u Švicarskoj stigle u Đakovo na poziv biskupa Josipa Jurja Strossmayera.
  Sudionike programa, brojne goste i uzvanike, među kojima je bilo i nekoliko hrvatskih biskupa, predstavnike drugih crkvenih institucija i ustanova, redovničkih zajednica, suradnike, donatore, predstavnike civilne vlasti i druge goste pozdravila je provincijalna poglavarica sestra Amalija Kupčerić. Među uzvanicima su bile i članice generalne uprave Milosrdnih sestara svetog Križa na čelu s generalnom poglavaricom sestrom Marijom Brizar, te poglavarice i predstavnice drugih provincija.
  Pročitane su i poruke s čestitkama kardinala Josipa Bozanića i Vinka Puljića, a čestiku Milosrdnim sestrama svetog križa uputio je i đakovačko-osječki nabiskup Đuro Hranić.
  “Prvih deset za sobom je pokrenulo preko dvije tisuće novih sestara i već 150 godina Bog po vama Milosrdnim sestrama svetog Križa izlijeva svoju milosrdnu ljubav po školama, bolnicama, staračkim domovima, dječjim vrtićima, sjemeništima, biskupskim domovima, po ustanovama u sestarskom vlasništvu…. i po brojnim župnim azajednicama naše Nadbiskupije i po više drugih biskupijau Hrvatksoj, Crnoj Gori, Kosovu, Srbiji…”, istaknuo je u svom obraćanju nadbiskup Hranić.
  Čestitku i zahvalu za sve što su tijekom 150 godina prisustva u Đakovu učinile uputio je i gradonačelnik Marin Mandarić.
  Svečanost obilježavanja jubileja Milosrdnih sestara svetog Križa nastavljena je misnim slavljem u samostanskoj crkvi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog